Sarpisko Merhabalar, 33 günlük bebeğim var 2 gün önceye kadar geceleri emmesi güzeldi fakat 2 günüdür 2 saatte bir uyandırmama rağmen tek memeyi 15-20 dk emip uykuya dalıyor. Uykusunda diğer memeyi nasıl verebilirim ?
Kalps Sarpisko benim oğlumda 37 günlük o da 2 saatte 1 bir memeyi emip ytıot bende zorlamıyorum en fazlada 10 dk . Ki kilo alımıda gayet iyiydi
Dogabebekkk Sarpisko benim doktorum bebek 15 dk emse yeterli demişti ilk doğduğu zaman. Şimdi 50 günlük oldu çocuk doktorumuz değişti o da bebek normalde 5 dk da memeyi büyük ölçüde boşaltır 5 er dk iki göğsünü emzir dedi ama ben 15 dk emiyorsa diğer memeyi vermiyorum sağıp dolaba koyuyorum ama doktorun dediği şey memeyi uzun verirsek boş memeyi emzik olarak kullanır ve o şekilde uyumaya alışır ilerde sorun yaşarsınız demişti . Çok iştahlı ise de iki göğsümü 10 ar dk veriyorum içim rahat etsin diye . Herkes farklı bişey diyor bu emzirme konusunu ben de anlamadım bir türlü 🤷🏻♀️Bence uykuya dalıyorsa doymuş demektir
Kalps Dogabebekkk zaman geçtikçe emme refleksi güçleniyor ve sütü daha erken bitiriyor. Benim oğlumda öyle bazen emzik niyetine beni kullandığını düşünmüyorum değilim
Sarpisko Dogabebekkk yatağına koyunca 2 3 dk sonra uyanıyor tekrar emziriyorum ama o da kısa kısa. Zaten şu anda sağ göğsümde süt inerken ağrı gibi hissediyorum ve taşlaşıyor bunu nasıl çözeceğim 🙁
Kalps Dogabebekkk bazen 15 dk bile emmiyor 😅 onuda daha sık emzirdiğim zamanlara bağlıyorum . Benim bebeğim ilk zamnlarda öyle 30 dk falan emmedi yani 🤷🏻♀️
Dogabebekkk Sarpisko bende de ağrı oluyor bazen göğsümün içinde sertlik oluyor sizinki de böyleyse süt kanalları çok dolduğu içindir sağmanız boşaltmanız lazım sütü bebek emdikten sonra artanı
Dogabebekkk Sarpisko ayrıca sağdığım sütü de uykusunda Philips avent biberonu ile içiriyorum ben. Meme reddi olmadı eğer ondan korkuyorsanız şırınga ile verebilirsiniz ama uykuda almayabilir yine uyandırmanız gerekir herhalde
Dogabebekkk Sarpisko ayrıca göpsümr sertlik olunca sağı ön yapmadan önce sıcak su torbası da koyuyorum kanallar yumuşuyor ağrı sertlik gidiyor sağım yapınca da iyice rahatlatıyor