20172000 ben evet dedim ama soyle , her uyku egitimi her bebege gore degil malesef. ben bebeklerin aglatilarak , zorlanarak veya her bebege ayni sekilde davranarak egitim verilmesine karsiyim. bir bebegi en iyi annesi tanir. deneyerek en iyi yontemi annesi bulmalidir. kimi bebek daha uyumludur kimisi zorluk cikartabilir. kizim ilk 3 ay gazdan aglamadigi dakika yoktu. surekli kucakta salladim salladim. 3. aydan sonra gazi bitti. hala kucakta sallama ve beyaz gurultu ve emzikle uyuyordu. 4 aylik oldugunda kucagimda mayistirip uyumadan yataga yatirip yanina uzandim. agladi tekrsr aldim salladim maysitirip tekrsr yatirdim. 1-2 derken kizim alisti. yaklasik 6. aya kadar yatakta yan yana yatarak sacini oksayarak uyuttum. 6. aydan sonra besigine birakip yaninda durdum. mizmizlanirsa disaridan sacini oksadim poposunu patpatladim. 7. ayindan itibaren besige birakip odadan ciktim. kapida durdum aglarsa dondum pispisladim tekrsr ciktim. kizim o zamandan beri besiginde emzigi ile kendisi uyuyor. 10 aylikken bir dis patlatti arka arkaya 4 ust dis ustune ates grip oldu yapmam dedigim seyi yaptim ayagimda salladm cok zor gunlerdi. Allah uykusuz geceler geciren annelere sabir versin. suan kizim 11 ay 5 gunluk kendiliginden duzeldi. disler patlayinca vs tum huysuzluk gitti ve nasil alistiysa ayni sekil devam ediyor. uyku isaretlerino takip etmek gerek. bebegi erken ya da gec yatirmak uyumasini zorlastiri. baktin bebek 1 kere esnedi hemen yatir. uykusu yokken zorla uyutmaya calismak , ya da tam tersi uyku saatini gecirip cok yorgun iken yatirmak da uyumamasina neden oluyor artik uyku basina vuruyor. ben bunu uyku pencereleri ile takip etmistim. ornegin 4 aylik bebek en fazla 2.5 saat uyanik kalmalk. 2.5 saat olunca odaya goturup uyutuyordum. suan kizim 11 aylik 3.5 4 saate yakin dayaniyor. saati gelince bakarim uyku isareti varsa direk yataga. tabi dakiklik degil demek istedigim. uyku saatleri degil uyku araligi demek istedgim. o gun daha az uyumustr saat one cekilir ya da daha cok uyumustur saat ileri atilir. onemli olan 2 uyku arasi ayina uygun uyanik kalma saati. cok uzun yazdim umarim bir faydasi olur