Merictuna89 Bebeğim 5.aya girdi yaklaşık 15 gündür saat başı uyanıyor bazen 20 dakikada bir. Demir ilacına başladık bu sorun başladı acaba ondan kaynaklı mı diş de olabilir.Allahtan emzik alıyor ama yaşayan var mı merak içindeyim
Nilmerih Merictuna89 ben ben ben 🖐 ilaç ilk gün fena kabızlık yaptı ıkındı durdu bide ağlayarak uyanıyor sanki bi yeri acıyormuşçasına. Geçecek inşallah bekliyoruz…..
alpin-annesi Merictuna89 benn de aynı durumdayım maalesef hatta dün post açtım artık kafayı yemek üzereyim 🤦🏻♀️
Bebek2020 Merictuna89 aynı durumu bizde yaşadık. Bebeğim 5 ay 18 günlük. Ptesiden beri kakasını yapamıyordu. Ferrumdan kaynaklı olduğunu anladım. Perşembe gününden ilacı vermemeye başladım dün bayağı kakasını yaptı
Aliveannesiiii Merictuna89 4ay 25 günlük normalde gece kalkmaları oluyordu 2-3saatte bir şimdi saat başı hatta yarım saat hatta 15dk da bir bile oluyor ve ağlayarak kalkıyor sizde öyle mi? Artık sinirlerim çok yıprandı neyi var diye düşünmekten emzikte almıyor maalesef:(
Merictuna89 Nilmerih hangi ilacı kullandınız acaba. Biz ilk sağlık ocağı vegaferon verdi o çok gaz yaptı bide doktor çok gazı olursa 2 damla sabah 2 damla akşam dedi. O şekilde gazı olmuyor öyle deneyin.şimdi biz fermix kullanıyoruz. Gaz da yok sabah 4 akşam 4 veriyoruz ama birden uyanıp kollarını çırpıyor
Nilmerih Merictuna89 ferrozinc kullanıyoruz bizde. İkinci gün daha rahattı sanırım alışıyor bünyesi. İçinde enjektörü var 0.5 sabah 0.5 akşam veriyoruz
S_1 Dişten oluyo canm. benm kızım 2 yaşında. hala diş patlayacagı zamn saat başı uyanır emer yatar bazen yatmaz aglar sürekli.
Merictuna89 alpin-annesi emzik aslında tek çözüm bizim ıh ıh diye ağladığında hemen emzik veriyorum uyuyor sonra zaten kendi ağzından atıyor. Ani bebek ölümü riskini düşürdüğü için dünya sağlık örgütü de emzik öneriyor.
alpin-annesi Merictuna89 emzik biz de kullanıyoruz ama emziğe kanmıyor 😔 son 1 aydır her uyanmasında mama içmeden uyumuyor maalesef 🤦🏻♀️
Merictuna89 alpin-annesi yaaaa emziği ağzına verip pış pış yapınca uyumuyor mu. Uykusuzluk çok zor ben şimdi salonda kanepeyi açtım iki kişilik yatak gibi yanıma yatırdım aramızda da uzun yastık var. Her ağladığında öyle bakıyorum yoksa çok zor cidden. Yataktan kalk yanında ki yatak bile olsa eğil falan işte biterse okudum bebeklerde uyku aralıksız 40 dakika oluyormuş. Bide mama verdiğin için meme istiyor olabilir güvende hissetmek için. Açlıktan uyanmıyordur. Mama verme bide meme ver
alpin-annesi Merictuna89 memeyi hiç emmedi tutmadı sağarak verdim hep 😔 benim de yatağımın yanına birleşik yatağı başka türlü asla idare edemem. Diş dönemleri sanırım ondan böyleler bizim doktorumuz diş geliyor dedi 4 dişimiz şiş. Bi de atak dönemi eklendi üstüne.. 🤦🏻♀️ Yok canım ne emzik ne pış pış hiç bi şey etki etmiyor. 2 ayına kadar yedirir içirir yatırırdım kendi kendine bakar bakar uyurdu hiç dokunmazdım nazara mı geldik ne yaptık bilemiyorum ki 🥺
Merictuna89 alpin-annesi yok yok kuzum ama bi emzirme danışmanı ile görüş belki o meme boşluğundan mı oluyor ki bak instagram da emziren anne var ona bi baksana belki meme ucun küçüktür ondan almıyordur
Merictuna89 Bebek2020 Bebek2020 evet bende hiç istemeyerek veriyorum inanın kabızlık olmadı ama gaz oldu. Yarı ölçü sabah yarı ölçü akşam verince gazı bir miktar çözüyor. Kullanmamak da ilerde sorun olabilir diye veriyorum. Ama damladan önce kuzu gibi olan bebişim gece sürekli uyanıyor. Doktor da zamanla bünye alışacak bu damlaya dedi ondan devam. Tadı kötü diye ocean deneyeceğim şu an fermix veriyorum tadı berbat
Bebek2020 Merictuna89 bebeğimde birden sorun yaratmadı. Yavaş yavaş oldu. Gaz problemi olmayan hergün kaka yapan bebek önce 2 günde 1 yapmaya başladı sonra 3 günde 1 sonra 5 gğne çıkınca bıraktım. 4. Ayında başladık. Şimdi 5 ay 18 günlük ilaç bitmek üzere. Oyüzden rahatlıkla bırakma kararı aldım. Ay sonu doktoruyla görüşeceğiz
Merictuna89 Bebek2020 inşallah bir çözüm olur minnoşa kıyamam ya onlar her rahatsız olduğunda dünya başımıza tıkılıyor.
Bebek2020 Merictuna89 inşallah. Teşekkür ederim. Siz doktorunuza danışın. Gerekirse değiştirsin. Geçmiş olsun 🌸
Aliveannesiiii Merictuna89 bu arada ben sağlık ocağının verdiği kan damlasını kullanmadım zaten vereli bir kaç gün oluyor yani damladan değil , doktorumun vereceğine başlarım içeriği temiz olan 5 gün sonra kontrole gidicem
Merictuna89 Aliveannesiiii ya bizde de aynı sürekli uyanıyor ağlayarak neden anlamıyorum. Acaba atak dönemi mi yada 4.ay aşısı mı yaptı anlamıyorum