Papatyammm Bebeğim 15 aylık ama hala işaret dili ile konuşuyoruz her istediği için işaret parmağı 🥺 baba nerde işaret parmağı 🥺 mama ,meme her şey işaret parmağı 🥺🥺 dediği tek şey dede bazen bebe baba anne. Ve bu sozcukleri de bize değil oyun oynarken dalan söylüyor yada gülerken. Söylediğim her şeyi anlıyor. Kakasını yaparken poposuna vurup belli ediyor çok şükür anlamada sıkıntı yok ama ne zaman konuşacak bu bebeee 🥴🥴🥴
Oznur123 Papatyammm televizyon cok izliyor mu benim kardeşim 4 yasinda hala tam konuşamıyorum anlaşılmıyor daha doğrusu söylediği doktora götürdük televizyon izledigi icin olabilir çocuğu dışarı cikart arkadaş edinsin siz sürekli bireyler sorun konusun demisto
Deletedmom_15 Papatyammm erkek mi? Erkek bebekler çok daha geç konuşabiliyor. Biraz da genetik sanırım arkadaşımın 2 çocuğu da 3 yaşına gelmeden konuşmadılar. Ama şimdi hiç bir sıkıntı yok
archmom Papatyammm ya o aylarda benmde kizim pek konusmazdi anne baba bile demiyordu.Simdi 19 aylik kelime sayisini bile bilmiyorum yani baya kelime soyluyor.Onun icin hic takilmayin oyle seylere konusur tvyle cok fazla hasir nesir olmasin yeter
ealimother Papatyammm 16 aylık tamamn aynı baba dede anne gel al mama baybay bir de arada tek tük söyledikleri var ama bunlardan sadece mamayı doğru ve bilinçli kullanıyor Ama dediğiniz gibi anlıyor gel desem gelir birşeyi babaya götür desem götürür Cik cik nerde desem havayı işaret eder ama çevremde geç konuşan çocuk çok gördüğüm için takmıyorum artık eskiden hep yalnız büyüdüğü için corona falan çıkmadı pek ondan olduğunu düşünürdüm evet büyük etken ama kalabalık büyüyüpte 2,5 yaşına kadar konuşmayıp bir anda konuşanlarıda gördüm bizimki sürekli anlamsızda olsa konuşma halinde olduğundan takmıyorum artık
Papatyammm Oznur123 hayır TV doğdu doğalı hiç izlemedi belki günde toplam 20 dk telefondan video izletirim. Evde TV açmıyoruzz o uyanikken
GoGirl Oznur123 bence konusma terapistine gidin okul zamani cok sknti oluyor benim oglumda 5 yasinda k yerine t dyr ve sondaysa tamamen atiyodu h yerine k bi de g de sorun vardi.simdi k yi hallettik gidiyoruz alisinca duzelmiyor kendiliginden oglum 3 yastan beri krese tum gun gidiyordu duzelmedi
Deletedmom_15 Papatyammm arkadaşımın çocukları dedim ya onlardan biri de kız tam 3 yaşında konuştu, hiç bir gelişim geriliği vs yok çocukta sadece geç konuştu hepsi bu. İnş sizin kızınızın da dili çözülür bir an evvel, bi çözüldü mü bir daha susmuyorlar zaten 🙃
archmom Merve 16 -17 Ayda baya basladi konusmaya.Anne desin diye aylarca ugrasmistim.Simdi kisa kisa cumleler de kurabiliyor anne geldi baba geldi gibi
Papatyammm ealimother bizim ki anlamsız da konuşmuyor sadece iiih iiih diyor işaret ediyor istiyor başka bişey yok bazen baba bazen dede bazen bebe
Oznur123 GoGirl benim kardesimde geceb yıl kreşe gitti ama çok ilerleme kat etti aslında annem ugrasamuyor bende uzağım ilgilenemiyorum
Papatyammm Ruzgargulu isitmesinde sıkıntı yok ki. Her dediğimizi duyuyor her komutumuzu yerine getiriyor
Merve archmom benim kızımda tam 16 aylık anne demiyor. Mama , meme , miyav , hav hav , gel , eet(evet) işine gelirse baba dede diyor.
Dmt-01 Papatyammm çok küçük daha annesi zamanı gelince konuşacaktır merak etme sıkma canını her çocuk erken konuşacak diye bişey yok maşallah belliki anlamasında filan sıkıntısı yok vakti gelince konuşur elbet 🥰
archmom Merve bence gayet normal cevremdeki yasitlari da ayniydi daha erken konusanlar vardir tabi ki ama 18 ayliktan sonra kelime hazneleri cok artiyor kelimeleri taklit edebiyorlar