Ben öncelikle 3 gün kuralına göre basladim. Kabak, tatlı patates, havuç şeklinde. Bu sureyi bebekle ek gidayı tanıştırmak gibi düşünün. Sonra hepsini buharda pişirip, içine azicik pirinc, bulgur vb. ile çorba olarak verdim. Çorba içindeki bir sebzeyi değiştirip veriyorum. Örneğin ıspanak vermek istiyorum. Ispanak, havuç, sarımsak, pirinc buharda pişirip veriyorum. Hep 3 gün kuralına uydugum söylenemez aslinda, bizim doktorumuz 3 gün kuralını cok onemsemiyor. Ama bebeginizi siz tanıyorsunuz. Alerjik reaksiyonları nasil geçirebileceğinizi de siz en iyi bilirsiniz. Hazir corba karisimlarina gelince zaten 8 aydan önce bakliyat verilmiyor. Onu geçtim bebegin yediklerinin mevsim sebze meyvesi olması çok önemli. Karışım alacağınıza o an dolabinizda ne varsa buharda pişirin, çatalla ezin verin. Ben aventin buharli pisiricisini aldim cok rahat, düşünebilirsiniz. Birde vitma dan bebek irmik aldim, meyve purelerinin içine ekliyorum. Lanet, lor bunlari evde yapiyorum. Her gün mutlaka yogurt veriyorum