Merhabalar, doktor hanımın paylaştığı yazıyı yazmak istedim size.
”Akşam özellikle 19:00’dan sonra memeleriniz yumuşayabilir, sağdığınız zaman daha az miktar süt gelebilir. Bebeğiniz memede huysuzlanabilir. Bunun nedeni sütünüzün az olması değildir, her anne bunu yaşar. Akşam süt yağlanır memeler yumuşar, boş hissi uyandıran meme=yağlı süt olan memedir. Vücut bebeği uykuya hazırlamak için sütteki yağ oranını arttırır. Bunu lütfen süt azlığı olarak yorumlamayın. Sağ sol sağ sol memelerde tur attırın eğer bu saatlerde sütüm az diye düşünüp mama verirseniz bebek uykuda iyi büyümesi için sütte artan yağdan mahrum kalır.”
Hemen hemen aynı dönemde ben de sizin yaşadığınızı yaşadım. Etrafınızdakilerin ne söylediğine aldırmadan emzirmeye devam edin ve vazgeçmeyin lütfen. Akşam saatlerinde genelde gaz atakları oluyor bebeklerin. İkindi vakti bebekle beraber siz de güzel bir uyku uyuyun ve gaz sancısı saatleri için güç toplayın. Emzirme meselesi arz talep meselesi ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur. Mama verdiğiniz zaman çocuk memenizi emmediği için sütünüzde azalma olabilir. Instagramda annesutudoktoru diye doktor hanımın hesabı var onu takip edebilirsiniz bana çok yardımı dokunmuştu.