Merhaba bizde anne sütü sarılığı geçirdik. Ben de sık sık emzirdim. Çünkü emdikçe karaciğeri gelişecek. 2.5 saatte bir arkadaşlarında dediği gibi emzir. Bebekte muhtemelen isteyecektir zaten. Hareketlerinde azalma uykuya meyil halsizlesme olmadıkça korkma. Zaten belirli bir günden sonra 10. gün olmalı, biluribin kan beyin bariyerini geçemediği için riskli bir durum olusmuyor. ileri ki dönemde vücutta olan sarılık yüze gelecek, göz akları da sararck o zaman korkma yavas yavas geçtiğini gösterecek bu durum. Hatta o dönem çevremdeki insanlar bu bebek sarı “şekerli su” verelim dediği çok oldu ki şekerli suyun anne sütü sarılığı ile hiç alakası olmadığı gibi normal sarılığı geçirmek içinde kullanılması hiç doğru değil. Bebeğe şeker yükleyip tokluk hissi yaşatıyor hemde anne sütünden kesilmeye hemde karaciğere yüklenmeye sebep oluyor.
Bizimde tam 3 ay sürdü. O zamana kadar kara-sarı bir bebekti. Simdi açık 3ay 20 günlük beyaz tenli oldu:) Hatta bazı durumlarda yavas yavas azaldığı için 3.5 aya kadar uzuyor. Kilo alımı iyiyse hiç korkmayın 😊
İlacı olduğunu ilk defa duydum, 3. ayın sonunda gerekli tahliller yapıldığında nedeni saptandıktan sonra veriliyor diye biliyordum. Doktorunuza güveniyorsanız devam edin ama emin olmak için baska bir doktorla da görüşebilirsiniz.