ikizlermom Arkadaşlar çok merak ediyorum prematüre bebeklerde 40 saymaya ne zaman başlanıyor ben çıktıklarında diye biliyorum bazılarıda doğdukları an itibariyle diyor pek mantıklı gelmedi ama nasıl oluyor biliyor musunuz 🙏🏻
Mete_moms ikizlermom bende dogdugu gunden itibaren saydim sonucta hastaneye goturdugumuzdede dogdugu gunden itibaren sayıyorlar 😅 gelisim tabikinde bitek duzeltilmis hesaplaniyo o kadar
Nurtalib ikizlermom dogdugu gun sayilir bence canm o zaman 37 38 haftalik dogum yapanlarda dogacaklari gunden hesaplamasi lazim bilmiyorum yanlis mi düşünüyorum
Merve_Kurt ikizlermom canım benim bir akrabam prematüre getirdi bebeğini dünyaya ve doktor normal doğması gereken zamandan sayılacak 40 günü dedi yani doğduğu günden itibaren saysaniz bile doktorlar muhtemel doğması gereken günden sayıyorlar örnek verecek olursam bebegin 40 çıkmıştı ama doktirkar daha yeni 10 günlük oldu dedi çünkü asıl doğacağı günden hesaplıyorlar
ikizlermom Merve_Kurt annemlerde öyle diyor canım çocuklar çok erken doğdu çünkü çıktıklarında sayarız diyorlar bakalım en kötü hemşireye sorarım 😅
ErkekkAnnesii ikizlermom ya normalde doğduğu tarih hesaplanıyor kimlik öyle geçiyor ama gelişimleri düzeltilmiş yaşa göre gidiyor bebeklerimizin oğlum 2 ay erken doğdu şuan 5 ay 14 günlük 4. Ay kontrolümüzde doktorumuz dediki 2 aylık bebek gibi bakıyoruz demişti ama şuan ben ayları sayarken kimliğe göre gidiyorum 🤷
ikizlermom ErkekkAnnesii işte farkediyor canım kimi kimliğe göre gidiyor kimisi de düzeltilmişe göre kafa karıştırıyor cidden ☺️
ErkekkAnnesii ikizlermom ama şöyle her yerde kimlik geçiyor kimliğe göre gidiyorum ben öyle olması gerekir tıbbı olarak değil her yerde böyle geçer ama doktoruna götürdüğümde doğduğu tarihide düzeltilmiş yaşınıda söylüyorum tıbbi olarak ona göre bakılıyor çünkü