ozgurunannesi Sevgili anneler oğlum 16 aylık kesme mantı makarna tarzı şeyleri yerken sorun yok ama sabah kahvaltısında omlet yaptığımda yarım saat sürüyor yemesi. Çiğniyor ama yutmuyor bir lokma saatlerce bekliyor ağzında. Bu durumu nasıl aşabilirm ? 🍀
Oglusum5357 ozgurunannesi aynı durum bizdede var, yemek istememesine bağlıyorum ama aynı zamanda çok sinirleniyorum keyiflerinin gelmesini beklicez artk her konuda olduğu gbi
SeverusSnape ozgurunannesi 16,5 aylık ve aynı sorun bizde de var. Ben yumurta ile salatalığı aynı anda verdiğimde daha hızlı yuttuğunu farkettim. Veya yumurtanın üzerine biraz keçiboynuzu pekmezi döküyorum o şekilde daha az bekletiyor. Hiç bekletmediğini görmedim tabii…
ozgurunannesi Oglusum5357 acaba bu durum ilerde düzelir mi yoksa hep böyle mi devam eder. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Çok güzel çiğniyor ama asla yutmuyor. Yumurta yedirebilmek için karışım yapmak istemiyorum artık.
Oglusum5357 ozgurunannesi düzelir inşallah bı arkdasmin çocuğu 4 yaşında mesela o hala duzelmedi o yüzden üstüne gitmemeye çalışıyorum
ozgurunannesi SeverusSnape Bir kaç hafta önce düşüp dudağı patladığında 5 gün boyuncaa mama vermek zorunda kaldım biz yerken hep mama mama diye söylendi. Dikişlerinin iyileştiği sabah omlet yaptım ağzında bekletmeden 3 4 dakikanın içinde yedi şok oldum. Ama şuan öyle yemiyor mesela sürekli ağzında bekletiyor cignese bile yutmuyor. Sabah dakika tuttum 3 lokma 25 dakika sürdü. En son aldım bıraktım yani.
ozgurunannesi Oglusum5357 Bende böyle bir şey olmasından korkuyorum😪 sürekli karıştırıp yedirmekte istemiyorum artık öğrensin diye. Katı seyleri yiyemiyor desem makarna mantı yiyor ama kafam iyice yoruldu 😞
ozgurunannesi Kelebegimmmm öyle ev yemekleri yiyen bir çocuk değil zaten yediği çok sınırlı şeyler makarna mantı çorba gibi. Sabah kahvaltısında böyle yapıyor geriye kalan öğünler sıvı şeyler tüketiyor