Merhabalar sevgili anneler, 8 günlük bir bebeğim var ve evin temizliği, yemeği ve bebeğin bakımı bana kaldı hep... Hangi birine yetişcem derken akşam oluyor bu sefer de uykusuz geceler ve sahur telaşı başlıyor. Var mı baş edebilen ya da bir çözümü olan?
SaraNarin bana kaldı dediğine göre yardım eden yok.çok küçük daha o bebeğin sana ihtiyacı var dinlenemezsen sabır da göstermen zor olur bırak dağınık kalsın evin çocuğun ve senden önemli değil.ben iki ay hiç birşeye elimi sürmedim ama annem vardı yardım eden.eşinden az da olsa yardım almaya çalış herşeye yetişemezsin
SaraNarin ya 8 gün çok erken benim de bir ay kardeşim kaldı o gidince başladı herşey çıldırmk üzereyim aynen çocuk kucaktan hiç inmiyor zaten gündüz uyumuyor sonra iftar gece uyuyr benm oğlum onda da sahur vakti Ramazan iyice zorladı beni de eşim de asla yardımcı olmuyor hamileyken de böyleydi tek başıma cnm çıkıyr
Öncelikle hayırla sağlıkla büyüsün bebişiniz en büyük yardımcınız eşiniz olmalı olmuyorsa herşeye tam anlamıyla yetişicem diye kendinizi paralamayın şuan ennnn öncelikli sizsiniz sonra bebeğiniz siz sağlıklı mutlu olacaksınız ki o da olsun ilk bebeğimde aynı şeyleri yaptım aman ev hep temiz olsun toplu olsun şimdi 3 aylık oğlum var İnanın yığınla ütü beni bekliyor ben gidiyorum oturup kahvemi yapıp keyfime bakıyorum azıcık erkekler uğraşsın bırakın siz kendinize bebeğimize bakın☺️Ne doluymuşum☺️🙈
Canım ben 2 günlükten beri yanlızım. Ev işini yemeği bazen duş almayı bile erteliyorum bebeğim mutlu olsun diye. Çoğu zaman o kucağımdayken yapıyorum herşeyi. Bazen uyuduğunda dağınıklık bana bakıyo ben dağınıklığa bakıyorum amaann diyorum azcık dinleneyim ya uzanıyorum bebeğimin yanına ya çay kahve içiyorum kalkıp. Zaten çok geçmeden uyanıyo gene başlıyo telaşemiz. Allah razı olsun eşimde elinden geldiğince yardım ediyo ama eve kadın eli değmeyince gerçekten herşey derli toplu olmuyo. Boşversene bebeğin var senin ütün kalsın yatağın dağınık kalsın hatta bazen sadece çorba yap yemeğe yada makarna. Sen kendinede vakit ayırmaya çalış. Yorgunken annenin sütünde de azalma oluyor. Eşin kaçta geliyor işten bilemiyorum ama ben iftar yemeğini eşim geldiğinde hazırlıyorum o bebeğe bakıyor ben yemek yapıyorum. Gerçekten eş desteği önemli eşin destek oluyosa sıkıntı çıkarmıyosa sende kendini üzme. Lohusasın daha herşey çok yeni zamanla yapabildiklerine sen bile şaşıracaksın emin ol. Sadece zamana bırak alışınca gerisi kolayca hallediliyo. ☺️ Allah ikinizede sağlık sıhhat versin. 💜
😃😃bence ilk çocuk bişey değil ikinci olunca anladım bi tane olunca sadece o ama iki tane olunca ikisine yetişebilmek daha zorr birinin hizmeti bitmeden diğeri başlıyor ev işleri ayrıı zor oluyor biraz benim şuan 18 günlük bebeğim uykusuzluk çok fena ve yorgunluk sureklı yorgunum daha toparlanamadım ama binlerce şükür iki tane güzel evlat için herşeye değer verene bin şükür 😍