Havvamurt Kızlar ek gıda için bazı doktorlar 4ay bazıları 6ay gorusundeymis siz kaçıncı ay geçeceksin iz bir de hiç bilmiyorum ek gıdaya ne ile baslanir
Hilalbolatt Havvamurt benim kızımda 4 aylık ilk olarak yoğurt verdim şimdi de havuç suyu vermeyi düşünüyorum 😇 4 aylıktan sonra tattırıyorum ben 😇
Yaserinannesi Havvamurt ek gıdaya 6.ayda başlanıyor ama kendi doktorunuza sorun çünkü bazılarını erken de başlatabiliyor. Ben 6 ay dolmadan başlattım ilk sebze püreleri ve yoğurt veriliyor.
Selinozgeenn Havvamurt ben ilk yoğurt ile başladım süt alerjisi yoksa olsa da çok etkilemiyor diye biliyorum yanlış biliyor da olabilirim sindirimi en kolay böbrekleri bağırsağı ve mideyi yormayan en sağlıklı bileşen yoğurttur yoğurt ile başlamanızı öneririm .. daha sonra doktorunuza danışarak en az alerjik olan besinleri tattırmayı deneyebilirsiniz 😌
Sibelll Havvamurt 5 ay 8 günlükken başladık.Havuç,patates,bal kabağı tattı.Sonra yoğurt.Sonrada elma,muz,ayva.3 gün kuralı ile verdim.Bugün de ilk defa havuç,patates,pirinç,peynir altı suyu ve zeytinyağını karıştırıp muhallebi gibi yapıp verdim.
Aysemre Biz altı aylık olduk ben önce yoğurt verdim sevmedi cok fazla bir hafta verdim simdi kabak püresi yaptım onu verdim sevdi☺️ Haftaya havuç diğer hafta patates brokoli 🥦 diye sırayla sebzeleri vereceğim daha sonra meyvelere geçecem☺️ Sizdede ek gıdaya geçtikten sonra sütte azalma meme reddi oldu mu