Dilara9 Öğlen 12:00 gibi uyanıyor ve 1 saat yatakta boğuşup egzersiz yapıyoruz ellerini karnına çapraz hareketlerle açıp kapatıyorum, parmaklarımı tutturuyorum eline ve 5 kere kendi kendine bana tutunarak kaldırıyorum, bacakları için 10 dk egzersiz yaptırıyorum ve 10 dakika da yan dönme egzersizi, yüz üstü yatırıp karşısına ışıklı bi oyuncak koyup emeklemesine teşvik ediyorum aynı zamanda kafasını dik tutması için bir çalışma olmuş oluyor. Sonra mama vakti falan derken öğlen uykusu öncesi ayaklarının üstüne bastırmaya çalışıyor ve 2 dk yaptırıyorum bunu (her seferinde dk tutabilirsiniz fazlası zarar azı faydasız olabilir ☺️) oturma çalışmaları yaptırıyorum kucağımda oturtuyorum ellerimden tutmasını sağlıyorum bi kaç kere yat-otur-ayağa kaldır yaptırıyorum böylece yoruluyor ve öğlen uykusu daha verimli deliksiz geçiyor.. Uyanınca mama, yedirip 15 dk sindirmesini bekledikten sonra oyuncak vakti, ışıklı bir oyun halısı var ona koyuyorum, eline diş kaşıyıcısı veriyorum, 2 saat kendi haline bırakıyorum ellerini tanıması tutma-fırlatma-kavraması için kendi başına oyuncaklarla oynamasına fırsat tanıyorum (burada güvenli oyuncak seçmeniz çok önemli ben oioi diş kaşıyıcıları veriyorum eline) ellerinin temiz olmasına dikkat ediyorum altına mutlaka temiz battaniye seriyorum ki ellerini etrafa sürüp ağzına koyduğunda mikrop yada kıl olmasın… 2 saatlik süre içinde zeka kartlarıda gösteriyorum ona ve youtubeda görsel algı geliştirici bir video var onu günde 1 kez mutlaka izletiyorum.. Alt değiştirme vaktinde bacaklarına karnına masaj yapıyorum zeytinyağı ile, saçlarını tarıyorum bu çok hoşuna gidiyor, her gün ten tene temas yapmaya çalışıyorum ben yapamazsam babasının yapmasına müsade ediyorum, eğer banyo günüyse suda oynaması için oyuncaklara teşvik ediyorum böylece oyuncağı düşürüp sudan almaya çalışırken suyuda tanıyor ve kendi keşfediyor, değişik renkler gösteriyorum fosforlu bi kaleme flaş tutup parlatıp takip etmesini sağlıyorum, internetten ledli ışıklar satın aldım onun için bir görsel şölen hazırlıyorum ışıklarla 😂😍 Ayak masajı mutlaka her gün yapıyorum çünkü vücudumuzun çoğu sinirleri ayağımızın altına bağlı ve bu masaj inanılmaz faydalı ve rahatlatıcı, babası gelince zaten salıyorum artık hopur zıpır oynuyorlar 😁