Bernakntqsn
Kilo vermenin tek tek ve tek yolu kalori açığı oluşturmaktır. Öncelikle dontora gideceksin, tiroit vs kilo vermene engel bir sağlık sorunun yoksa tek ama tek yapman gereken ihtiyacından az yemek, irade göstermek. Fatsecret diye bir uygulama var, onu indir canım gün içinde yediğin her şeyi not edip kalorilerini yaz - hatta bir mutfak terazisi alıp yediğin miktarı ölçüp kalorisini hesapla uygulamadan. İhtiyacın 2000 kalori, en fazla 1800 kalori alırsan gayet de güzel kilo verirsin. Ne olur zor diyetler yapıp, şekeri tamamen kesip kendinize işkence etmeyin, veremiyorum kilo diye üzülmeyin. Tek yapmanız gereken günlük 1800 kaloriyi geçmemek. Spor yaparak kalori yakarsın ya da yediğinden kısarsın sana kalmış. Diyetlerin işe yaramamasının sebebi bu canım, 1000 kalorilik fena diyetler yapıyorsunuz veriyorsunuz kilo, sonra bıkıp eski yeme düzeninize yani 2000 kalori üstü yemeye geri dönüyorsunuz ve sonra da veremiyorum geri alıyorum diye üzülüyorsunuz. YETERİNCE yediğiniz sürece herşeyden yiyebilirsiniz kilo almadan. Bir gün olsun yediklerini not edip günlük toplam aldığın kaloriye bak canım ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın. Zamanla ekmeksiz doyabileceğini, günde 1 kahveyle yetinebileceğini, yanında çikolata yemen gerekmediğini, 3 börek yerine 1 börekle, 2 kase tatlı yerine 1 kase tatlının da yeterli olduğunu anlayacaksın ve hiçbir tattan mahrum kalmadan kilo vereceksin. Bol şanslar, umarım istediğiniz kiloya en kısa sürede ulaşırsınız ☺️☺️