Srhnzlcn Merhaba kızlar bazı doktorlar 1 yaşında bazıları ise 2 aylıkken göz muayenesi öneriyor.. bnde bu pandemiden dolayı çok fazla hastaneye gitmek istemiyorum.. 2 aylıkken göz muayenesi yaptıran var mı? Nasıl değerlendiriyorlar?
EsraBozkurt Srhnzlcn ben götürdüm canım benim doğuştan gözlerim bozuk Allah korusun bişey varsa erkenden öğrenirim dedm kalem gibi Bi ışıkla baktı kayma falan yok dedi 1 yaşından sonra tekrar muayene ettirin demişti
Ata0905 Srhnzlcn benim ilk çocuğumda göz problemi olduğu için 1 aylıkken yapıldı. Ama esas 6 aylık ve 1 yaşında yapılması gerektiğini söylüyor doktorumuz. Damla damlatp göz bebeğini büyüterek retina muayenesi ve göz ölçümleri yapılmasından oluşuyor.
Hdhdhdhdhd Srhnzlcn banada damla falan damlatmadi zaten pek durmadı ağladı 41 günlükken yaptırdım ışık tutup gözüne baktı sadece
Srhnzlcn EsraBozkurt canm aslında bizde gözle ilgili bi problem yok ailede ama bnde ne olur ne olmaz diye düşünmüştüm.. göz kayması şaşılığı vs oluyor oğlumda ama bn bunun beyni tam gelişmediği için normal olduğunu okumuştum nette.. sağlık ocağındaki doktor ışıklı çubukla baktı.. şaşılık yok ama bn göz doktoru değilim götür dedi.. oğlum bu oyun halısındaki oyuncaklara bakarken özellikle şaşı oluyo gözleri normal mi?
KaderBERAT Bende gecen gun yaptirdim damla damlatip yarım saat bekliyor öyle bakıyor bir sorun çıkmadı cok şükür
KaderBERAT Katarakt yasa kayma varmı diye bakılıyor görme testi değil dedi 1 yaşından sonra görme testi yapılıyormuş galiba
EsraBozkurt Srhnzlcn valla canım ne desem yalan olur bilgim yok benim doğuştan şaşılık vardı gözümde o yüzden götürmüştüm
Ef24 Srhnzlcn 6. Aya kadar gün içinde ara ara olması normal gün içinde sürekli oluyorsa şaşılık anormal değerlendirilir benim oğlumda da oluyor dediğiniz gibi oyun halısında oyuncaklara bakarken
Srhnzlcn Ef24 ara ara oluyor benmde sanırım 6 aylıkken götüreceğim doktora teşkkür ederim☺️Birde 2 aylıkken bi problem olursa nasıl tedavi ediyorlar ki?
Ef24 Srhnzlcn sorunun kaynağına göre tedavi uygulanıyordur ya sıkı takip ya ilaç ya cerrahi değişir o