Kelebek- Arkadaşlar reflü bebekleriniz varsa nasıl bir yol izlediniz 1 aylık bebeğime reflü teşhisi kondu reflü mamasına önümüzde ki ay kilo alımı yetersizse başlıcaz dedi dr. Reflü yatağı kullanıyorum sürekli her emzirmeden sonra fışkırtarak kusuyo sonra hemen ağlayıp yine emmek istiyor deneyimleyip iyi gelen önerileriniz varsa yazarsanız memnun olurum
Wolverine Kelebek- reflü bebeklerin bir çoğunda var canım sonradan geçiyor endişelenme. Reflü yataginda başını yan çevirerek uyut , emzirmeden sonra bir 5dk falan hareket ettirme sonra gazını çıkar, gazi kalırsa da kusar, kusmasından korkma bu kadar 🤗
Cerenaslan Kelebek- Gaviscon infant saşe kullanmıştık biz çok iyi geldi. Şu anda 9 aylık 8 aylıkken azalta azalta kesmiştik ilacı. Şimdi gayet iyi kızım çok şükür.
Ruzgarbaby Kelebek- Valla hic bişey iyi gelmiyor bebeğim de reflü 3 ay 9 günlük neler yaptım yok gecmiyor
merlin_hypatia Kelebek- merhaba benim kızım bir ay hiç kilo alamadı reflü ilaçları mamaları kullandık meğer reflü değil alerjiymiş süt ürünlerini tamamen kestim kusması durdu aklınızda bulunsun bu da
Kelebek- Wolverine daha memedeyden fışkırtarak kusuyo gazını çıkarmaya fırsat kalmıyor çok üzülüyorum inşallah çabuk normale döner
Glsmc Kelebek- 45 derecelik açıyla emzirmeye çalışın birde az az sık sık emzirin bunlarla birlikte emzirdikten sonra bir 5 dakika sonra gazini cikartın , gazı cikinca her sefer icin 20 dakika dik konumda tutun. Yukari aşağı olacak şekilde şiddetli sallamayın . Bunlar tamamen geçirmez ama siddetini azaltir.
Slmrkn Kelebek- Benim kızıma da reflu teşhisi konuldu şimdi 4 aylik ben yaptiklarimisoyliyim emzirirken kafasibiraz yüksek olacak şekilde emzirrdim sonra başı göğsüme gelecek şekilde koyar sırtını sıvazlardım vurmazdım o şekil çok kusardı ve 15 dk o şekil tutar öyle yatırrdim doktor ilaç verdi kullanmadım yaatigini biraz yüksek gelecek şekilde ayarladim ve sürekli yan yatırrdim arkasını destekleyerek yatrrken önce sola yatırmayı unutmayin biz simdu çok ıyiyiz allah’a şükürler olsun sizi çok iyi anlıyorum Rabbim şafi isminin hürmetine bütün bebeklere şifa versin
Ruzgarbaby Kelebek- kullandım canım bebelac ar thinkener kullandım ilaç militilium ve gaviscon kullandım ve hala kullanıyorum
Meralmirayy Slmrkn sizinki o zaman çok hafif benimkide memeden sonra fışkırırdı sakince çekerdim yüksekte tek çözüm gaviskon
Slmrkn Bulantısı olmasın diye normalde büyüklerde de olur sola yatınca midedeki asit yukarı çıkmıyormuş
Meralmirayy Kelebek- zor bir durum canım memeden Sonra gaviscon vericen tek çözüm öyle kusmuyor biz 5 aylığız mamada ben mesala evolvia ar ve normal Evolvia karıstıtıp veriyorum
Veraveannesi Ben hic bisey kullanmiyorum reflu teshisimizde yok bence reflu bebegim surekli kusuyor kilo alimi iyi oldugu icin fizyolojik reflu diyorlar gaviscon denedim fakat yine kustu biraktik doktorlara gore fazlasini kusuyor bebegin aurf bu gaz cikarma meselesi yuzunden kucaga alisti 3 ay 20 gunuz gecmesini bekliyorum caresiz her yer kusmuk yontemler gelistirim kis uzerine kusmasin diye mama onlugu takiyoruz yada yelek giydirip mendil tepiyoruum omuz ve yakasina pasakli buyuyoruz malesef misal bugun banyo yaptirdim yarim saat temiz durmadik her yer omuz bezi agiz mendilleri
Mehtap4467 Kelebek- kilo durumunuz nasıl?ben de çok skntı yaşadım bu konuda.artık psikolojim alt üst çünkü gelişimi de yavaşladı
Slmrkn Mehtap4467 benim bebeğim normal kusmazdı fışkırır şekilde iki deda uykuda ağız dolusu kustu günlerce uykusuz kaldığımı bilirim doğduğunda kustu diye 5 gün yoğun bakımda tutuldu kilo alımı iyi çok şükür yukarda bir bayan da açıklamış kesinlikle az az sık sık emzirin oylayın gezdirin tekrar verin