AmineEslem Slm , anneler bebeğim sadece sütümü sağarak besliyorm, sorum şu bazen 5-6 saati buluyor vaktim olmuyor çok şükür sütüm yetiyor yani gec sağdıkca sütümde çekilme olur mu ? şimdilik çok şükür artiyor bile sütüm bitiremiyor
_Ahlas_ AmineEslem Aleykümselam, sanırsam doğum yapalı çok olmamış, size tavsiyem asla geç sağmamanız çünkü memelerinde bir beyni var ne kadar ihtiyaç varsa o kadar süt üretir siz 5 6 saat bekletirseniz göğüsleriniz o süreçte süt üretmez çünkü ihtiyaç yok sanır asla göğüslerinizde süt bekletmeyin gerekli olsada olmasada mutlaka en geç üç satte bir her göğsü yarımşar saat sağın çünkü emin olun bi süre sonra sütünüz asla ilk zamanlardaki kadar olmycak.. o yüzden ne kadar arz o kadar talep meselesi bu konu ( tecrübeyle test edilmiştir bir sağımda 200 ml süt çıkaran ben söylüyorum bunları ) bilginiz olsun..
mysweetbaby AmineEslem memelerin süt üretme gücü bebeğin emmesinden geliyor yani bebek ne kadar emerse beyin o kadar süt ihtiyacı olduğunu düşünüp memeye süt ürettiyor eğer siz uzun süre sağmazsanız memeler bu kadar sütün yeterli olduğunu düşünüp daha fazla üretmeyecektir.0-3 ayda en geç 2 saatte bir sütünüzü sağmalısınız
Meriwa AmineEslem bayan yazmış cok doğru ilk zaman ki gibi olmuyor süt 40 ımdan sonra azaldı benimkisi cnm buzluğuna at sık sık sağ
AmineEslem Civciv3535 değişiyor iştah durumuna göre . 2-3 bazen 4 saate bi iciyor miktarida farkl farkli iciyor 60,90,120,130
MotherQueen AmineEslem 2 saatte bir 10 ar dakika sağ canım ikisinide gece dahil olmak üzere bu şekilde azalmaz ama gece sağmıyım veya gündüz daha az sağıyım dersen çok çabuk azalma görürsün
MotherQueen Geç sağım sütü azaltır canım yeni doğan bebek 3 ay memeye yapışık yaşar o yüzden çok sık sağım yapman lazımki azalmasın yoksa hazin son malesef bitiyor süt
MotherQueen AmineEslem ne demek bende çok sağdım çok şükür memeye döndü de kurtuldum sağımın yükü ağır sağ pompayı yıka içir bi daha sağ saat kur uyan şimdi kendi uyanınca emziriyorum çok rahatladım Rabbime şükür inşallah bırakmaz diye dua ediyorum her gün
_Ahlas_ AmineEslem doğrudur o konuda bişey diyemem 2 çocukla kolay değil Allah yardımcınız olsun.. ama dediğim gibi şuan sütünüzün bolluğuna güvenmeyin her gece göğüs pedinden sütyene sütyenden atlete atletten çarşafa taşan sütü temizlemekten sıkılmıştım sonrasında ise bebeğime yetememe hissi kemirip durdu içimi hiçbir annenin yaşamasını istemediğim bi durum bu o yüzden söylemek istedim🤷🏻♀️
mysweetbaby AmineEslem hayır hayır o koku lipaz enziminden kaynaklı benimkiler de öyle ama bebek şapur şupur içiyor siz verin bozuk olduğundan değil yani kokusu korkmayın.max 3 ay kaldıysa ve ısıyla temas etmediyse hiçbişecik olmaz yazık olmasın o sütlere
Z44 AmineEslem neden sanıyorsunuz. Bizimki memeyi almıyor ac kalıyor hep meme reddi yaşıyoruz sabahtan beri sc ağlıyor uyumuyor.bende sandım ama biberonda almıyor napacagimi şaşırdım kafayı yemek üzereyim