Deletedmom7272 oğlun için olur mu bilmiyorum ama ben kendimize yaptığım keklerden kızıma minik minik verdiğim oluyor, 10 aylık bu arada bizimki..
efendim öncelikle ben genelde baton kek kalıbına yapıyorum; 2 yumurta(oda sıcaklığı), klasik 200ml su bardağını tam doldurmayacak bir parmak eksik kalacak kadar şeker ya da yarı yarıya esmer şekerle çırpıyorum bu arada hiç mikser kullanmam. Ardından içinde şeker kadar eklediğim sıvı yağ varsa süt(oda sıcaklığı) yoksa su varsa portakal suyu 200ml bir bardak ekliyorum. Arkasından eleyerek 2su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao kabartma ve vanilya tozları bu kadar.. eğer kakaolu yapmayacaksam mutlaka içine limon ya da portakal kabuğu koyuyorum ve tarçın ekliyorum yumurta kokusu olursa onu bir nebze azaltıyor. Arzuya göre kalıba döktükten sonra üzerine demle çikolata, ceviz, fındık, Antep fıstığı, Hindistan cevizi, haşhaş taneleri, vişne reçel taneleri, elma dilimleri gibi ekliyorum.
Havuçlu tarçınlı kek yapacaksam da yine aynı tarif ama un gibi maddeleri kattıktan sonra havuç ceviz falan karıştırıp öyle döküyorum 180derecede 40-45dk hiç fırını açmıyorum özellikle ilk yarım saat hiç açıp bakmam.
aaaa bak unutmuşum birde havuçlu tarçınlı keklerime her zaman muskat rendelerim 👍👍