Merhaba, biz pişirilme ilk defa 4 Aydan sonra tanıştık. geçtiğimiz ay bebeğimde pişik oldu. İlk gittiğimiz doktor hamazinc verdi. Etkili oldu ama sonrasında kızartmaya başladı. Hatta çinko içeren tüm pişik kremleri kızartmaya başladı. Sudo, penaten, bübschen gibi kremler hem fayda etmedi hem de sürdüğümde bebeğimin canının acıdığını hissedip hemen bıraktım. Bu arada artık iyice teni hassaslaştı ve hametan sarı mavi hiç işe yaramadı. Arko, zeytinyağı, çinko içermeyen pişik kremi, bephantene plus ne varsa denedim ve hepsi daha çok kızartmaktan başka işe yaramadı. Üstelik başından beri temizliğine çok dikkat ediyorum, kullandığım bezler pamuklu ve bedenine uygun, ıslak mendil kullanmıyorum. Yıkıyorum sürekli ya da ıslak pamuk kullanıyorum. Havalandırıyorum vs. Yani anlayacağınız hem temizliğine dikkat ediyorum, hem de forumu ve google ı talan edip deneyebileceğim her şeyi denedim. Bu arada bu denemelerim hepitopu 3-4 gün içinde oldu. Coronadan doktora götürmek istemedim ama çok hızlı artış gösterdi. Sonra gittik doktora ama bizim kendi imkanlarımızla çözebileceğimiz bir şey değilmiş. O yöntemler cildi tahriş olmadan işe yarıyormuş. İsmini vermeyi doğru bulmadığım bir mantar kremi bir de kortizonlu krem verdi. 1 haftada geçti. Bu kremler bilinçsizce kullanılmaması gereken kremler diye özellikle uyardı. Yorumlarda dikkatimi çekti, herkes tabiki iyiniyetle kendine iyi geleni yazıyor ama yazılanların çoğu doktor önerisiyle kullanılabilecek merhemler. Bunu yaşayan biri olarak mutlaka doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Çocuğunuz da boşa çekmemiş olur.