ays_ey Kızlar kızım 20 aylık her çocuk aynı olmaz tabiki ama neler öğretiyorsunuz gördüğüm kadarıyla renkler bilenler nesneleri bilip isimleri sayanlar falan var ben renkleri öğretmeye çalışıyorum ama henüz çok verimli değil konuşuyor ama herşeye dili dönmüyor siz neler öğretiyorsunuz
CemreKerem35 ays_ey renkleri biz bovling oynayarak öğrenmiştik. Mesela bu kırmızı hadi kırmızıyı devir diye diye renkler aklına kazınmıştı . Bu şekilde renkleri ogretebilirsiniz . Ben hem Türkçe hem İngilizce ilerliyorum ikisini de öğreniyor .
sedaykn ays_ey Öğretmeye çalışmayın zaten. Doğru olan normal hayat akışında öğrenmesi. Mesela boya yaparken kırmızıyı sen al ben maviyle boyuyorum gibi konuşmalar yapın. İlk önce ana renkleri kullanın. Mesela bir süre sadece kırmızı renkle boyama yapsın. Başka renk çıkarmayın. Sonra evin içindeki kırmızı nesneleri vurgulayarak konuya dahil edin. Bu şekilde öğrenir. Yapbozlarla geometrik şekilleri oynarken konuşun. Duyması yeter zamanla öğrenecektir. Bu aylarda ezbere bilgi doğru değildir. Önemli olan bu şekilde kavraması.
damlahira ays_ey 26 aylık kızım.dogdugu günden beri her saat her dakika konuşuyorum. Bu yüzden kendini güzel ifade ediyor.Şarkılar söyledim kendimce oyunlar filan kitap okudum ve hala okuyorum.Sayilari öğrendi 1 den 10 a kadar çocuk şarkıları söylüyor ingilizce sayıyor 1 den 10 a kadar hamur oynuyoruz renkleri hep söylüyordum ama aktif olarak yeni geçtik. Bu şekilde uzun oldu kusura bakma 🤗
Fatosveaselbebek ays_ey kizim kadar inatci biri yoktur 😁8 aylikken suluktan su içirmeye çalıştım 15 gun asla almadi snr pes ettim biraktim biboronla devam etti snr ne oldu bi hafta sonra kendi sanki yıllardır suluktan su içiyormuş gibi sap sap icti ondan dolayi tabiki oyun oynuyoruz müzik dinliyoruz ama bisey öğrenmiyor ayy bunu da söylemiyor demiyorum oyle tv cok izletmem özellikle disarda kesfederek aklında kalsın derim oyle de olur
Swtlna 23 aylık oğlum, özellikle bir şey öğretmiyorum sadece kitap okumayı çok seviyoruz sanırım bunun etkisiyle çok güzel konuşuyor, bunun dışında tüm gün koşturmaca oynamaca.
cankuzularim ays_ey biz 15 aylığız abimiz 30 aylık abimize öğretirken kızım da öğreniyor kediyi görünce miyav miyav al ver aç git gel mama baba anne hav hav gibi şeyleri söylüyor renklere abisine yeni geçtim o öğrenince öğrenir diye düşünüyorum 😍
mom20 ays_ey hiç bir şey öğretmeye çalışmıyorum bu beni çok yoruyor 😞 doğal akışta bir şeyler yapmaya çalışıyorum .. çok kitap okuyoruz bayılıyor kitap okutmaya.. kitaptaki nesneleri söylemeye çalışıyor dili döndüğünce.. tabiki renkleri fln henüz bilmiyor sadece ben söyleyince kendince tekrar ediyor.. Ztn aşırı enerjik bir çocuk yani karşına alıp asla bir şey anlatamazsın eli kolu durmuyor düz duvara tırmanıyor.. 19 aylık bu arada 🙂