Baloglum93 Bebeklerin dişlerinin geç çıkmasında genetik dışında beslenme ile alakası olabilir mi acaba???
Snlevrn Baloglum93 sanmıyorum çünkü genelde kalsiyumdan Zengin beslenirsen dwha erken cikar derler ama biz sut alerjiliydik ve bebefim 4 ay 13 günlükken ilk dişini çıkardı
asyasare Baloglum93 zannetmiyorum bence tamamen genetik. ben 4 aylikken cikartmisim. esim 13 aylikken cikartmis. kizim 7. ayinda cikardi. ikimizin ortasi yani
Blackforrest Baloglum93 güzel soru😆 kızım yaşına gircek henüz dişi yok ve bazen bu soruyu ben de soruyorum kendi kendime
Baloglum93 Blackforrest 9 ay 25 günlük dişler damaklarda belli oluyor ama dışarı daha çıkmadılar acaba diyorum sütümden mii ve ya ek gıdasından mıı az mı besliyorum diyorum
Aysgllhma Blackforrest Ne zaman çıkıcak yaşına giricek felan diyodum şimdi 1 yaş 21 günlük ve hala diş bekliyorum belirtisi bile yok
Baloglum93 serebro hatta üst dişlerde yarıya kadar belli alt dişlerin iki yanındaki de baya belirginleşti ama çıkmıyor
Blackforrest Baloglum93 aynen 15 gün sonra yaşına gircek kızım hala dişi yok. Çocık 10,5 aylıkken yürüdü daha dişi çıkmadı🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Baloglum93 Mom9 biz d vitamini kullanmıyoruz sağlık ocağı bıngıldağın erken kapanmaya başladı diye 2.5 aylıkken bırakırdı
acikahve Baloglum93 Aslında öyle değilde çene kasları ne kadar çalışırsa, ek gıdayla birlikte ne kadar pütürlü yiyip, çiğnerse o kadar erken çıkarması gerekir. Çünkü çene kası çiğnedikçe çalışır ve dişleri hareketlendirir.
Esdoel Baloglum93 hayır alakası yok benim kızım 1 yaşında 2 tane 2 yaşına bir kaç ay kala 2 tane daha çıkardı yani 2 yaşa 4 dişle girdi herkes bir laf söyleyip durdu 2 yaşını 2 3 ay geçince bütün dişlerini bir anda çıkardı. Oğlum ise 9 ayında çıkardı 2 tane şuan 10 aylık
Nurtalib Esdoel normal mi o zaman iyi oldu bunu okuduğum benim de ikizlerden birisinin 4 disi var digerinin 8 disi var 16 aylik olacaklar neden 4 disle kaldi diye soru isareti olmustu kafamda
Esdoel Nurtalib gayet normal bir kaç kişi d vitamini eksikliğinden olur demiş bizde eksiklik yoktu her ogununde kızım yoğurt yerdi sebze de öyle ama geç çıkardı