Annevebebek ben kendi tecrübemi paylasayim, tadimlar bitince de 15 gun kadar tek öğün verdim. Ana öğün anne sütü veya formul mama cnku hala. Damak tadi acisindan cok karistirmadim. Mevsimsel purelerden, corbalardan verdim. Kabak çorbası, patates çorbası, balkabagi puresi, havuc corbasi. 7. Aydan sonra kemik suyu, tavuk suyu da ekledim. Sonra sebze corbasi ( karıştırarak) devam ettim. 7. Ayin sonunda kahvalti + oglen seklinde gittik yine 15 gun. Kahvaltida haslanmis yumurta sarısı, kendi yaptığım labne veya lor peynir veriyorum. Ihlamur ile islatarak. Karisim cok vermedim genelde tadini alsin diye ayri ayri vermeye gayret ettim. Bazi zamanlar reddettiginde icerisine pekmez, kendi yaptığım biskuviden de ekleyerek karisim yaptim. Sonra 3 ogune donup kuzu kiyma da ekledim ve ogl3n sebze aksam et balik seklinde gittik. Bu arada tum bunlar doktorumuzun onerisiydi, tabiki görüş farkliliklari olur. Takipte oldugunuz doktorunuz varsa danışın 🎀
Mevsim meyvelerinden ve mevsim sebzelerinden vermeye calisin, gaz problemi varsa mutlaka yemeklere kimyon kullanin. Birde yemek pistikten sonra uzerine zeytinyag gezdirin ( ek gida kabizligini engeller )
Bebek irmigi, yulaf, tam bugday unu, keciboynuzu özü ve keciboynuzu unu, ruseym kullanmanızı, en azindan ilk 1 yil seker ve tuzdan, hazir mamalardan ve bisküvilerden uzak durmanizi oneririm. ek gida kitabi almistim ancak cok kullanmadim acikcasi instagramda birsürü tarif sayfası var, #kabak diyosunuz ooo birsuru bebis tarifi cikiyor 😂
Sonrasi rengarenk bir dunya zaten. Bool tarifli gunlerrr 🌸