bossbabysmom yeşil mercimeği Sabah dan ıslat iki kaşık kadar sonra haşla içine kesme makarna koy bir buçuk kaşık tâbi oğlunun iştahına göre miktarı arttır başka bir Tava da soğanı iyice kavur içine kemik suyu da koyabilirsin sonra mercimekli karışma dök zeytin yağı yâda tereyağı ile Kavur soğanı ben tuz kullanmıyorum daha diğer tarif iki kaşık kadar pişin şehriye de olur kaynat ben tavuğu önceden haşlayıp dolaba atıyorum minik minik parçalar halinde bir buçuk kaşık kadar yoğurt yumurta sarısı bir kaşığa yakın un yulaf unu yâda tam buğday unu çırp pirinç şehriye ne yapmış isen haşlanmış tavuğun da at içine kaynayan dan yoğurtlu karışıma alıştırarak ekle bir tık da öyle kaynasın üstüne tereyağı ile nane yak dök yarma ve yeşil mercimeği haşla yine yoğurt karışımı ile yumurta yoğurt un üstüne tereyağı nane yak şehriyeyi haşla yoğurt yumurta un çırp başka bir Tava da ben kuzu kıyması kullanıyorum kavur içine soğan ve sarımsak koy nane at yoğurt ile alıştırdıgin şehriyeli karışıma dök bunu mutlaka deneyin yalancı işkembe çorbası gibi oluyor siz kendinize de yapın şifa olsun birer kaşık pirinç bulgur mercimek bunları bir güzel kaynat ayrı Tava da tere yağ ile soğanı kavurun içine nane dök ben salça olarak yazın kapya biber aldım közledim dolaba attım rondadan çekip onu kullanıyorum domates salçası alerji yapar diye vermiyorum annem tarhana yapmış ondan yapıyorum sebze çorbası yapıyorum yarın brokoli havuç patates ile bir çorba yapacağım inş beğenir benim küçük gurmem şifa olsun cnm miktarı ben göz kararı yapıyorum yeme miktarına göre ayarlaya bilirsin