Stellaa Bebeğim 8 aylık ilk kez kıyma vericem yarın . Nasıl veriliyor ? Kavuruyo musunuz hasliyor musunuz ? Sebzelerden ayrı mı pişiriyosunuz ,?
BenMathilda Stellaa Corbalarina katarak baslayabilirsiniz, boylelikle once kavurmus sonra haşlamış olursunuz, garanti olur 🤙
Ata0905 Stellaa kuzu kıyması olacak çift çekilmiş butun çorbalara sebze yemeklerine koyabilirsiniz kavurmayi önermiyorlar genelde içine atıp pişiriyoruz 🌺
Nrgs Stellaa biz çift çekilmiş kuzu kıymayla başlamıştık kavurma gibi değil de çorbanın suyuyla haşlama gibi yapmıştık
Stellaa Ata0905 evet o şekilde aldım ama mesela ben hep sebze verdim şimdiye kadar o sebzeleri de hep buharda pişirdim şimdi kıymayla nasıl yapcam kafam karıştı? Buharda mı pişirecem yoksa kendimize yapar gibi yağ soğan kıyma üstüne sebze sonra su mu koycam sulu yemek gibi??
Ata0905 Stellaa bir damla zeytinyağı ile soğan kıyma koyun kavurma gibi değil bir iki çevirip sebzesini ekliyorum sıcak su koyup pişiriyorum
Atlas-26 Kuzu kıyma alıyorum ben çift çektirmiyorum ekşili köfte yemeğini yapıyorum ya da normal köfte yapıp bulgurla karıştırıp kızartıyorum çok seviyor
Stellaa Atlas-26 evet köfte daha kolay gibi ama yemeklere nasıl koyacağımı bilemedim kavurmadan kavurmayı önermiyorlar çok
Stellaa canimoglum_2020 kıymayı suda haşlıycam yani dimi ? Sebzeleri de ayrı yerde haşlayıp birleştirecem sonra?
BabyLinda Stellaa ben suyun içine atıyorum haşlanıyor. Daha sağlıklı böyle. Kavurunca yağ çekeceği için sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Çorbaların içine atıyorum. Köfte yaptım 2 kere ama damağına yapıştırdı korktum bu ara vermiyorum.
Stellaa BabyLinda evet kavurmayı önermiyorlar ama pişer mi öyle ona emin olamadım. Sebzeyi ayrı buharda pişirip onu da ayrı tencerede suyun içinde haşlayacağım dimi sonra birleştircem
Nrgs Stellaa pişer tabiki bizimki hem kuzu hem de çift çekilmiş olduğu için mi daha kolay pişiyordu tam bilmiyorum ama eti bile suyla haşlayınca pişiyor kıyma daha kolay pişer diye düşünüyorum içiniz rahat etmezse biraz uzun kaynatırsınız
Esra-01 Stellaa canım bna doktorum suda haşlayp suyunu süz blendırda çek ddi çorbalarına yada sebze yemeklerine o şekilde atablrsn
BabyLinda Stellaa ben uzun süre haşlıyorum valla emin olmak için. Sonra sebzeleri atıyorum aynı suda pişiriyorum. Genelde tarhanayı kıymalı yapıyorum.