Mom4775 Hangi balıkları yediriyorsunuz hanımlar? Mevsimine uygun ve omega değerleri yüksek balıklara bakıyorum. Somona güvenmiyorum ithal olduğu için. Levrek ve çipura da genelde çiftlik balığı oluyor. Küçük balıklarla da çorba olmaz sanırım. Tariflerinizi bekliyorum.
Mom9 Mom4775 zaten saydıklarınız somon dışında olan dip balıkları verilmemesi gerekiyo. Sardalya, palamut, hamsi, istavrit, çinekop verebilirsiniz. Somon alıyorum güvendiğim balıkçıdan bulamazsam Karadeniz somonu alıyorum
Cigdem07 Mom4775 Omega en yüksek balık somon balığı hiç vermedim şuana kadar çirupa ve levrek verdim çok güzel yedi.
Vinividiviciii Mom4775 Çorbayı levrekten yapıyorum.Normal olarak somon,hamsi yada istavrit yediriyorum ☺️
Mom4775 Mom9 levrek ve çipuranın dip balığı olduğunu bilmiyordum. Küçük balıklarda (mezgit hariç) yüzey balığı diye biliyorum. Karadeniz somonu alayım bu hafta teşekkürler
Mom4775 Cigdem07 somona güvenemiyorum beslenmelerinin bile ithal olduğu için kimyasal olduğunu okudum. Levrek çipura yiyor benimki de ama onlar da çiftlik balığı 😩gezen tavuk yumurtası ve fabrika yumurtası hesabı.
Mom4775 Vinividiviciii hamsi istavrit çok kılçıklı olmasa güzel de😞 bide benimki o şekilde az yer çorbayla yeyince içim rahat ediyor ne kadar yediğinden emin oluyorum 😬
Cigdem07 Mom4775 Öyle tabi ki ama bir bütün balık yemiyor ki zaten 🙁 bilemedim valla bu zaman da herşeyi organiğini bulmakta zor 😔
Anne_6 Mom4775 zargana fosforu barından en iyi balıktır. Levrek be çipuranın deniz olanlarını alın. Dil balığı lezzetlidir. Ülkemizde çiftlikte yetiştirilen Somonlar da var. Haftada iki kere mutlaka verin. Kızartma yapmasanız iyi olur. Bebek için fırın yada buğulama yapın.
Mom4775 Anne_6 haşlıyorum sonra ayıklayıp suyuna çorba yapıyorum. Kızartma vs bizde tüketmiyoruz. Zargana nedir hiç denk gelmedim balıkçılarda? Deniz levreği çipurasının iyi midir omega değerleri? Biraz pahalı ama değer.
GokturkAlp Mom4775 İstavrit, mezgit tam mevsimi. Her hafta yarım kilo alıp tavada yapıyorum, oğlum seviyor çok şükür. Fırında buğulama da çok güzel oluyor istavrit.
limonlukarpuzzz Mom4775 somona neden güvenmiyorsunuz. Karadeniz somonu ile norveç somonu kendinj belli ediyor norveçe güvenin karadeniz somonu ciftlik baligi malesef. Hamsi somon yesiriyorum zeytinyavi ve sarimsakla harmanlayip firinliyorum o şekilde yediriyorum :)
Mom4775 limonlukarpuzzz okuduklarıma göre,somon ithal olduğu için beslenmelerinde bile ilaç kullanılıyor Norveç’ten buraya kadar gelebilmesi için. 😫 İçime kurt düştü bir kere. Karadeniz somonu da mı çiftlik? Valla pes 😕
limonlukarpuzzz Mom4775 tabi canim oda çiftlik mesef doğal hic bir şey kalmadi 🤦 ben norveç somonu aliyorum sabahtan sirkelu suya koyup dolaba kaldiriyorum aksama doğru pişiriyorum üzerinde birset kalmasin etmesin diye.