Atomkarinca Zeynepink 4.5 aylığiz kızım sırtüstünden yuzustune donuyor sırtüstü yatarken 3 gündür ayaklarini tutmaya çalışıyor 3.5 aydan beri kendini doğrultmaya oturmaya çalışıyordu kucağımda oturuyor gün içinde ben çok oturmuyorum ama kızıyo kendi kalkmaya calisiyo uyku gerilememiz var 4. Ay atagindayiz gece kalkip uyumuyoruz uykuya geçişlerde ağlıyoruz gecede sayısını bilmediğim kadar çok uyaniyoruz
Aybuke-06 Zeynepink bizimki dönmüyor 🙄ama çabalıyor dönmeye başlaması yakın gibi görünüyor ek gıdaya geçtik.
Neso39- Zeynepink iyi gidiyor şimdilik ek gıdaya geçtik. 3. Günümüz patates ile başladık 😂 Nefret etti niye bilmiyorum. İnş böyle devam etmez
Aybuke-06 Zeynepink meyveli yoğurt veriyorum yoğurdu kendim mayalıyorum. sebze çorbası veriyorum ayına uygun sebzelerle yapıyorum. Dün mesela armut, elma, muz, havuç ve 1 yemek kaşığı irmiği 1b. Suyla pişirdim blender den geçirdim kızım çok sevdi
Neso39- Zeynepink evet patatesi püre haline getirip içine az su ve formül mama koyup kovamını onun yiyebileceği hale getirdim. Tatlı patates faha iyi ama bulamadım maalesef😔 Yarın bal kabağını deneyeceğim. Umutluyum
Rukiye20 Neso39- ya benim doktorum neden 3 gün kuralı uygulatmadı anlamadım biz direkt yoğurt ile başladık sonra elma armut sonra da direkt çorba ver dedi 2 hafta oldu çorba yapıp veriyorum direkt hiç bir sorun olmadı çok şükür ama yanlış gelmişti bana siz beni dinleyin dedi eğer bir şey olursa her türlü olacak olunca yaparız dedi 😑 bu arada bizde 4 aylıktan itibaren dönüyoruz kahkaha atıyoruz aşırı hareketli bir bebek götünü falan kaldırıyor şimdiden sürünüyor 5 aylık olduk yeni ek gıdaya erken geçtik çünkü mama yiyor sadece ve biraz kaka problemi var düzelmesi için geçtik işe de yaradı çok şükür 😊
Atomkarinca Peki bu 4. Ay atağından sonra uyku ve beslenme olayları düzeliyordu bebeklerin biz daha atlatamadık atağı 1 haftamiz daha var 14 gün sonra 5 aylık olucaz
Rukiye20 Zeynepink kabak Havuç pirinç haşlıuorum blenderden geçirip veriyorum brokoli çorbası yapıyorum patates Havuç bal kabağı irmik yaptım daha 3 kere falan verdim zaten yoğurda hurma atıyorum muz elma armut kuru kayısı vs atıyorum veriyorum dün ilk defa haşlanmış yumurta içine peynir azıcık su ekleyip verdim falan
Aybuke-06 Zeynepink brokoli ve havucu suyla pişiriyorum 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorum blender den geçiriyorum daha farklı sebzeler le de yapılabilir