birdelianne_ Kızlar selam, 16 aylık bebeğim var ve boyu çok uzamıyor gibi geliyor bana doktora götürmeyi düşünüyorum 75 76 cm civarı sizinkiler nasıl
Minikbal birdelianne_ boyu genetik faktörler etkiliyor siz ve esiniz kisaysaniz cocukta kisa oluyor.tabi cinsiyeti de önemli.kizsa %25 lik dilimde.iconiz rahat etsin doktora sorun yinede
Gamzeren13 birdelianne_ oğlum 17 aylık 89 cm dedi doktorumuz her çocuğun gelişim özelliği farklıdır takılmayın çok genetik faktörlerde etkili
Mom9 birdelianne_ persentil tablosunda eğer ayına uygun sınırdaysa sorun yoktur. Genlerde önemli çünkü
File351047 birdelianne_ internetten persentil tablolarına bakabilirsiniz persentil cetveli içinde ise sıkıntı yapmanıza gerek yok bence . Her bebek farklı boy ve kilo da olabiliyor boyu çok kısa gibi gelmedi bana
DogaLina birdelianne_ anne baba boyu ne kadar belki sizlere cekmistir yada dayi hala fln. doktora sormakta fayda var. benimki daha 12 aylik 76 cm ama dokttor bize uzun dedi mesela. ama esimdd uzun boylu babaanneside. normal geldi yani bize mesela
Nillp birdelianne_ bizimkinde aynı 75 cm 16 aylık endoktin götürdük tahlilleri temiz çıktı fakat el röntgeninde 3 ay gerideydi şuan bi sıkınt yok fakat takipte kalıcaz dedi bakalım 🤔
Mamaqueen birdelianne_ persentil tablosunda gelisimi nasil seyretti her ay buyume gosteriyormu buna bakin onemli olan duzenli sekilde uzamasi. Kimseyle kiyaslamayin bence. Bizlerin bile hepimizin boyu farkli sonucta. Her cocuk farkli oluyor doktorunuza danisin boyunu
Annesi_bebisi birdelianne_ boy ve kilo tamamen genetik bence 7 aylık oğlum 78 cm suan eşim ve bende uzunuz kızım 12 yaşında 1.69 gelişimimde bi gerilik yoksa bende sorun etmeyin boyunu
Dgndrmz birdelianne_ canım benim oğlum 18 aylık bugünkü happykids yazısında 18 aylık bebek için en az 75 cm yazıyor ordan pay biç genetik faktorlerde etkiliyor normal yani uzunlugu