Oglumteksebebim Kızlar kısık afeşte mi pişiriyorsunuz. İç harcım çiğ bazen çok güzel pişiyo bazen üstleri çiğ kalıyor sebebi ne olabilir (biberleri deliyorum, içini çok doldurmuyorm şişmesini hesaplayarak bunlara dikkat esiyorum)
Merve43 Oglumteksebebim üstleri çiğ kalıyorsa suyunu az koyuyor olabilir misiniz? Biraz daha fazla koymayı denediniz mi? Ben de fazla dolduruyorum galiba bazen ortaları sert kalıyor
Hll20 Oglumteksebebim bugûn yapacagm bende☺️Kısık ateste pisiriyorum canm. Suyunu agz ksmna iyice yakn koyuyorum bir sorun olmuyor.
Hibou Kaynar su komple biberlerin üstü kapanacak şekilde koyarım ve ocakta tekrar kaynayınca kısarım sorun olmuyor.
jap Oglumteksebebim biberlerin içine de su koyarım. Tencerenin içine de biberlerin yarısına kadar su koyarım. Normal çeşme suyu koyarım kaynatmam. Hiç çiğ kalmadı
Zeynaa1 Oglumteksebebim ne kadar pirinçle iç hazirliyorsam 1 fazla su koyuyorum mesela 1 oardak pirinç 2 bardak su gibi kaynadikdan sonrada en küçük ocakta kısık pisriyorum biraz uzun sürüyor ama çok güzel pişiyor ici
Burcu35 Oglumteksebebim Domates rendesini fazla koyarım o zaman için sulu olduğu için çok güzel pişer 😊 biberlern yarısına kadar su ve kısık ateş
Esarikayy Oglumteksebebim suyu azdır ve yüksek ateşte pisirmissinizdir. Suyunu çekecek yemekleri ne kadar kısık ateşte pisirirseniz buhar o kadar fazla nüfuz eder. Pirinç pilavı gibi düşünün
Oglusum5357 Oglumteksebebim benmde hep öyle olurdu, anlamdan gördüm pirincin kaynar su ve tuzla 1 saat kdr bekletiyorum sonra içi hazırlıyorum, üstünü tabakla kapatıyorum her noktası yumuşak oluyor ve lapaya da dönmüyor hiç
Ceyo0666 Oglumteksebebim suyu biraz fazla koyun ortalarınız olsun kisik ateşce pişirin , pirinç den de olabilir