Annesivekizi 9 10 11 12 aylık bebek anneleri kahvaltıda neler yediriyosunuz. Peynir zeytin yemiyo yumurtaya alerjisi var. Ek gıdaya geçtiğimden beri kahvaltıda yoğurdunun içine meyve pekmez vs koyup yediriyorum. Hep aynı şeyi yiyo diye üzülüyorum alternatif ne önerirsiniz
Emineyilmazz Annesivekizi benim kızımda yemiyor malesef devamlı denememe rağmen bende pirinç ünlü muhallebi yapıyorum içine ceviz fındık (önceden öğütülmüş) pekmez 1 yumurta lor peynirI koyup karıştırıyorum 😞 öyle veriyorum . Kızım katı şeyler yiyebiliyor ama ısırıyor koca koca o konuda sıkıntı yok ama tek tek sevmiyor kahvaltı (1 yaş)
Mamay Annesivekizi avokado, bebe bisküvisi(ev yapımı),muz, tuzsuz peynir,ceviz,pekmez hepsini karıştırabilirsiniz. sütsüz yumurtasız pancake yapabilirsiniz.
Toprakdnrr Annesivekizi oğlumun süt ve yumurta alerjisi var. Yarım muz, yarım su bardağı tam buğday unu, yarım su bardağı su ve 1 kaşık zeytinyağı bununla pankek yapıyorum. Avokado,patates falan yapıyorum bu şekilde ilerliyoruz.
Gamzeli03 Aryemus_3 tam ben yazacaktım yoğurt kırıyor etkisinin ben onun yerine yaş hurma kabuklarını soyup eziyorum pankek yap yumurta koyma içine ben değişik meyveler koyuyorum patates biraz haşlayıp zeytin yağı ile kızartıyorum eline veriyorum patates haşlayıp köfte tarzı yapıyorum yulaf lapasi içine gene meyve pekmez hurma kuru meyve incir kayısı koyuyorum
Annesivekizi Emineyilmazz yumurta yese keşke omlet krep tarzı her türlü meyve sebze yediririm ama alerjisi çıktı. Kuruyemiş daha önce hiç vermedim onları eklicem öğünlerine teşekkür ederim
Oyku123 Bebe büskivisi avakado labne muz tereyagı ezip icine istege bagli ceviz pekmez katarsınız cok besleyici kahvalti seçenegidir ilk zamanlar cok veriyodum ama artik tek tek zeytin peynir istiyor kızim .
Annesivekizi Oyku123 kahvaltı alışkanlığı oturmuş demek ki ne güzel. Teşekkür ederim denicem dediğinizi💐
Annesivekizi Mamay sütsüz yumurtasız denedim dağıldı. Ev yapımı bebe bisküvisi denedim çok kötü oldu. Tarifiniz var mı denediğiniz. Teşekkür ederim dediklerinizi eklicem💐
BalkizimBaloglum2 Mamay su yogurt birazcık zeytin yagi karistirip maydonoz ve peynir koyun o sekil yapin pankek ben öyle yapiyorum
Balkizlarim Annesivekizi kansızlık yapiyo canım patates haşlama yapın içine peynir yağ katın yanına sevdiği icicegi olabilir mesela menemen dicem ama yumurta var tedirgin oldum
Papatyaseverr Annesivekizi ikisininde faydası ölüyor öyle boş boş midesi doyuyor yani internete yazarsanız daha detaylı bilgi alırsınız 🌼
Yeliz2019 Annesivekizi canım yoğurt süt çay kahve peynir pekmezin içindeki demiri alır yani vücut emilimi olmaz. Yani süt ürünlerinin kalsyum açısından faydası olur fakat pekmezin hiçbir faydası olmaz. Bunun yerine pekmez c vitamini içeren portakal yada mandalina suyu içerisine katılırsa faydası daha çok olur
Emineyilmazz Annesivekizi 8. Ayda omlet pankek yapardım yerdi . Bi anda değişti. Çok ilginç bu çocuklar 😖
Mamay Annesivekizi her zaman bu tarifi yapıyorum çok güzel kıyır kıyır oluyor. 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı bal/pekmez (1 yaş altı bal olmaz pekmez olur, yok pekmezi pişirmem derseniz olgunlaşmış muz ve ya elma konsantresi olur.) 1 tatlı kaşığı ruşeym Yarım su bardağı tam buğday unu yarım su bardağı pirinç unu Yarım su bardağı yulaf unu önce tereyağı ve irmiği karıştırın bal/pekmez/elma konsantresi bunlardan birini ekleyin diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyin unları kontrollü ekleyin hamurun toparlanması lazım ( un kurabiyesi hamuru gibi oluyor.) 180 derece fırında ortalama 15 dk da pişiyor fırına göre değişir kontrollü pişirin. soğuduktan sonra tepsiden alın dağılmasın.
Alpaybus Annesivekizi cnm tam buğday unu, biraz karbonat, su ve yarım muzu karıştırıp yap çok güzel oluyor ve muzun tutucu özelliğinden dolayı dağılmıyor.
Annesivekizi Balkizlarim patattes de sevmiyo bu çocuk🤦🏻♀️ Havuç kabakla yapıcam ama dediğini çok teşekkür ederim😍
Annesivekizi Toprakdnrr kaç yaşında ki? Daha hiç süt vermedim inşallah ona alerjisi yoktur🤦🏻♀️ Ben de bu şekilde pankekler yapıyım en iyisi
Fatosates peynirli veya labneli içine ceviz fındık rendesi cesit arttırarak yulaf unu ile krep yapabılırsınız cok besleyıcı tok turuyor
Balbocegi Annesivekizi 9 ay 14 günlük yumurta başlaması, zeytin, peynir, ceviz ve avokado yedi. İnstagramdan ek gıda sayfalarına bakabilirsiniz. Yumurtasız bir sürü tarif var. Peyniri, zeytini de krep hamurunun içine koyup yedirebilirsiniz
Annesivekizi Balbocegi aslında takip ediyorum ama kahvaltı öğünü olarak göremedim hep yemek ve muhallebi paylaşımı görüyorum. Hangi sayfaları takip ediyosun canım
Banu_alper Annesivekizi yulaf pisir hem besleyici hem doyurucu icine istedigin meyveyi koy elma armut muz kuru meyveler de olur yanina kefir iciriyorum baya doyuyor ya da tatli tuzlu pankek yapabilirsiniz sut yerine yogurt koyun yumurta olmasada tutuyor kek hamurundan bjr tik kati yapiyorum bazen icine rende kirmizi biber ispanak maydanoz koyuyorum bazende muzla yapiyorum bebe biskuvisi de tadi bize kotu gelsede yiyorlar hep yaptigim tarif 2 kasik yogurt bir kasik da suyu 4 kasik tereyag yarim cay bardagi irmik yarim cay bardagi yulaf unu 2 cay bardagi tam bugday unu Finda 15-20 dk pisir tamam unu yavas yavas koyuyorum tam kurabiye hamuru kivaminda olucak boyle ugraslar iste isine yararsa ne ala 🙃
caglaras Annesivekizi bebekler için pankek tarifleri oluyor onlara bakın? Çikolata yerine de hurma, kakao, biraz fındık ve suyu rondodan çekin nutella gibi sürün ama tarifler var onlara bakın güzel şeyler oluyor instagramda
Annesivekizi caglaras aslında takip ediyorum ama hep muhallebi ve yemek tariflerine denk geldim benim kahvaltı öğünü için alternatif aklıma gelmiyo
Annesivekizi Snds_Sdt_Asf ha aynen yoğurtla dönüşümlü veriyodum ama bitti bayadır almıyorum. Gidip alıyım veririm