gglsrnarslan Kızlar neredeyse bir aydır süt ürünleri diyetindeyim ve yaklaşık bir aydır yumurta soya ve deniz ürünleri tüketmiyorum ama bebeğimin bugün kolunda böyle bir şey gördüm bir şeye tepki vermiş olabilir Mi ?
elifiii gglsrnarslan evet bu da egzama. Eklem yerlerinde oluyor. Deterjan veya değişen herhangi birşey yoksa yine bir çeşit besinden olabilir. Çok karısık beslenmeden not defteri tutmayı deneyin. yedikleriniz içtikleriniz herşeyi not edin. domates baharatlar patlıcan fıstık gibi şeyler de dokunabiliyor. Tez vakitte şifa dilerim. Sabredin geçecek
gglsrnarslan elifiii evet bir haftadır yediğim her şeyi gün gün not alıyorum alerji ile ilgili pek bilgim de yok ne yapmış olabilir bilemiyorum da domatesi de kesmeli en iyisi çok sağolun 🌸
Semahalityenal Merhabalar bizdede aynısı oldu doktora götürdük sür ve yumurta alerji testi yapıldı negatif çıktı , negatif çıkmasına rağmen artmaya devam etti kulak arkası boyun göğüs gibi yerlerde 😭 eğer öyle olursa hiç korkma ben çörek otu yağında deva buldum
Sentrk Semahalityenal aaa o nasil bisey…ve ayrica negatf cikmasi alerjisi olmadgini alarte etmez kuzm
gglsrnarslan Semahalityenal yaaa gerçekten mi kıyamam çörek otu yağı aklımda bulunsun çoğalmaması için bir şey yapabilir miyim acaba başka ne alarji yapabilir ekmeğide mi kesmeliyim kafam o kadar karışık ki 😞
elifiii gglsrnarslan paketli her gıdada yasaklı alerjenler oluyor . Ekmekte de alerjen gıdalar var. Kendi diyetinize uygun ekmekler yapabilirsiniz ( mesela turuncu mercimekten veya greçkadan ekmek ) Yumurtalı tariflerde yumurta yerine nohut suyunu köpürterek kullanabilirsiniz mesela (aquafaba diye geçer tariflerde) Benim oglumda mesela iki gün üst üste kolay olsun diye menemen yapıp yemiştim 2 aylıkken . ertesi günlerde hemen yanakları kolları kızarmıstı. Mısır nişastalı banyo yaptırabilirsiniz. Kızaran yerine de mustela stelatopia balm veya bioderma atopi serisi sürebilirsiniz. bize yardımcı olmustu bu ürünler.
Sentrk gglsrnarslan benm doktorm makarnada bile yumurta yogrt var dedi,anne ocin cok zor bir diyet dedi..paketli gidalarda bole var
Drindniz Alerji Canım ürtiker yani 1 yıldır bebeğimde görüp görüp soluğu doktorda aldığım için testte negatif çıksa da alerji yine olabilir kendin tespit etmelisin maalesef
gglsrnarslan Drindniz peki zaman zaman olup geçen bir şey mi mesela alerjen gıda tüketince çıkan bir şey mi 🙏
gglsrnarslan Sentrk onlar iyi olsunlar da yeter ki sadece bu alerjeni Nasıl bulacağım bilmiyorum kafam çok karışık çok 😞
gglsrnarslan elifiii ayyy çok sağolun çok teşekkür ederim şuan mustela kullanıyoruz ama her gün sürmüyordum bir şey yok diye bundan sonra dikkatli olucam 🌸
elifiii gglsrnarslan her gün mutlaka nemli nemli olmalı cildi. Kışın ayrıca kuruyor alerjili bebeklerin cildi. Duş sonrası ve sabah üst değiştirirken gerekli sürmek. 💜rica ederim bu arada 💐
Sentrk gglsrnarslan en net bi sekilde ek gida da anlayacksn kuzm…stres yapma Rabbik caresiz dert vermesin annesi🥰
gglsrnarslan Sentrk ben kötü bir şey olur diye korkuyorum ilerlerse diye uf zaten çok evhamlıyım aklıma kötü şeyler geliyor alışıcam herhalde 🤦🏻♀️