annediyeabartmayin öncelikle bebeğinize uyutmadan önce rutin uygulayın ve normalde nasıl uyutuyorsanız bir süre öyle devam edin. Onu sakinleştiren, uykuya hazırlayan rutinleri bulduktan sonra alışıp öğrenmesi için zaman tanıyın. Benim oğlan hikaye kitabı okumamı sevmedi, iş kültür yayınları hareketli kitaplar ilgisini cekti, ninni sevmedi, Mozart’ın 16. Senfonisi onu sakinleştirdi. Yani deneme yanılma yapmalısınız. Daha sonra saatleri düzenleme çalışın. Akşam uykusu için en geç 20.30-20.45’de yatakta olmalı. Sabahta 07.00-07.30’da uyanmalı. Bunlar tabi üç aşagı beş yukarı saatler. Aman illa bu saatte yatacak, kalkacak kuralı yok.
Ben gece emmesi için yaptıklarımı anlatayım; 2-3 gün oğlumu takip edip not aldım uyandığı saatleri. Baktım ki hep aynı saatlerde kalkıyor ve emmek istiyor. Alarm kurup onun uyanma saati gelmeden yarım saat önce ben emzirdim onu uyandırmamaya özen göstererek. 3-4 gün bunu yaptıktan sonra 3-4 gün bir emzirdim bir sağa sola çevirdim nazikçe yerini değiştirdim. Bu şekilde yapınca 1-2 kez uyanma sorunu yaşadım ama biraz önce zaten emzirdiğim için emzirmeden uyutmaya çabaladım. 7-8 günden sonra uyku geçişini emmeden yapmaya alışmıştı, rüya öğününe döndüm. Benim şansıma bebeğim emzik kabul ediyor, 1-2 uyandı dedim ya o zaman emzikle uyutmaya çalıştım. 23.00-24.00 aralıgı ile 03.00-03.30 aralığında emzirdim. Doktorum gece emzirmeyi ya kes ya da teke düşür dediği için şimdi sadece 23.00-24.00 aralıgında emziriyorum. Gündüz emmemizde sınır yok, ek gıda alımını etkilemeyecek şekilde olduğu sürece ne zaman isterse emer, önce ek gıda sonra meme yapıyoruz tatlı niyetine illa 2 fırt çeker😁 Sabah kalkar kalkmaz emziririm. 1-1,5 saat sonra kahvaltı yapar. İlk uykudan uyanır öğle yemeği yer. 1 saat sonra yoğurt veririm. 2. Uykudan sonra çorba içer 1 saat sonra meyve yer. 20.00 gibi emziririm.