SertapHilal Bebeğimin süt ürünleri ve yumurta alerjisi vardı 15 gün diyet yaptım. Bugün sütle irmik helvası yapıp yedim, ne zaman anlaşılır bebeğimdeki sonucu ?
Admsmyrgktg SertapHilal bu diyet açma işini bnde çok merak ediyorum umarım yapanlar yaşadıklarını yazarlar
Agg0207 SertapHilal ilk emzirmeden sonra kaka ypatıgında hemen çıkar ben iki kaşık yogurt denedigimde ilk emzirmeden sonra hemen kanlı kaka yapıyorsu yada kuzu eti denedigimzdede. Kıscası benim kızımda ilk iki saate kadar çıkıyordu zaten kakası değişiyordu hemen yeşil mukuslu kaka yada kanlı kaka gibi diger tüm şikayetler tekrarlıyordu
Admsmyrgktg Agg0207 ben diyet yapıyorum kan olmuyor ama mukus asla geçmiyor. Siz diyet yaptığınızda mukus geçiyor mu? Yani ben diyet açsam mukustan anlayamam
Agg0207 SertapHilal evet kesinlkle oluyor yani benim tecrubem böyle kızımın alerjisiyle çok zor savaşlar verdim ama allaha şükür atlattık biz 15-16 aylıkken 🙏🏼
Agg0207 Admsmyrgktg hayır canım emzirdigim gibi ilk kalasında direk çıkıyordu kızımın süt ürünleri kuzu eti ve kuruymiş alerjisi vardı katı diyet uyguladım aylarca tecrübemi belirttm internette bende görmüştm bu tarz yazılar ama diyet açmayı uygulayınca daha farklı oluyor
Admsmyrgktg Ogzhn niye geçmiyor acaba bilmiyorum. Kan olmuştu diyet yapınca kan gelmemeye başladı ama mukus hiç gitmedi
Cherry5 15 gün diyet yapmak için kısa bir süre. Alerjen maddenin vücuttan atılması 21 günü bulabilir. Sizin ve bebeğinizin metabolizma hızına göre tepki süresi değişebilir. Ayrıca diyet fırınlanmış ürünlerle belirli miktarlarla açılır ☺️
Admsmyrgktg Cherry5 ay inşllh yaa neden geçmiyor anlamıyorum. Çokta tedirginim. Ek gıda için havuç vereyim ddm onda da havuç mu kan mı tam olarak anlayamadığım birşey gördüm kakasında. Kan ddm ama sonradan dikkatli bakınca sanki havuç gibi de geldi bilemedim
Agg0207 Cherry5 ek gıdada alerjik bir besin tükettigimde benim devam ediyordu ama normalde mukus tabi ek gıdada geçiyordu kızımda
Cherry5 Admsmyrgktg Mukus için tedirgin olmayın. Ek gıda alıp kakası katılaşınca mukus geçiyor. Kan olup olmadığını anlamak için kulak çöpüyle bastırın şüphelendiğiniz şeyi. Kansa bulaşır pamuğu havuçsa zaten serttir belli olur
Admsmyrgktg Cherry5 çok sağolun. Bide diyet açma meselsinde danışmak istyorum 3 aydan fazladır süt ürünü paketli gıda tüketmiyorum ben artık bunu nasıl açabilirim? Sürekli doktora gitmek istemiyorum bu dönemde
Cherry5 Admsmyrgktg Sadece süt diyeti mi yapıyorsunuz? Benim diyet listem çok kabarıktı. Yediğim bir şey yoktu neredeyse diyim. Biz kuzu etiyle etleri açmaya başladık ilk. Açtığımız her şeyi fırınlanmış/pişmiş/çiğ gibi bir sıralama ile açtık. Ama her alerji öyküsüne göre bu durum değişir. Diyet açma sürecini bi çocuk alerji doktoru ile birlikte geçirmeniz çok daha iyi olur. Online danışmanlık alabilirsiniz gitmek istemiyorsanız