Leyla123 Kızlar tadımlar bitti 6.5 aylık olduk artık çorba yapıp vermek istiyorum ama kaç öğün vemeliyim bide ne kadar vermeliyim her öğünde kaç kaşık yada kaç kase mi diyim Bebek doyana kadar nasıl anlicam
MasalMomy Leyla123 bilgim yok 1 ay var bizimde üstte kalsın. İnstagramda ekgıdaanneleri var bir bak istersen belki işe yarar birşey bulursun 🌷
Mirosum Leyla123 tadımlara bittikten sonra çorbalara başlamıştım ve kahvaltılars dabah kalkınca mama içiyordu veya emiyorsa anne sütü ilk öğün olması lazım uyuyo uyandıktan sonra kahvaltı verebilirsin yumurta sarısı önce bir süre çeyrek onunla beraber irmik yulaf vs bunlar karıştırıp kahvaltı şeklinde verebilirsin internette baya bir tarif var ben hep öyle verdik ikindi vakti önce yoğurt ve meyve verdim daha sonra da çorbaya geçtim 😊
DamlaTa Leyla123 canım bizde 6,5 aylığız 2 öğün olarak veriyorum 2 haftadır. Ne zman doyarsa belli ediyo zaten. Kısıtlamadım hiç 5 kaşık yesin fazla yemesin demedim az oldu diyede zorlamıyorum
Yorgun-ana Leyla123 bebek istediği kadar dedi doktorumuz bi çay bardağı ideal brokoli havuç pırasa balkabağı bunlarla çorba yapıyorum çok seviyor oğlum tarifler var internette içine kemik suyu da at misss😇😇
Mirosum Leyla123 yani ben pek zorlamadım ne kadar isterse o kadar verdim hani hepsini bitirsin diye asla zorlamadım yemekten tiksinmesin diye yemezse üsütne ek 1 saat veya yarım saat sonra az bişey mama içirdim doymadığını hissedersem zaten belli ediyorlar istemeyince diliyle ittiriyor veya püskürtüyor 😃genelde bir orta kaseyi ya tam bitiriyordu ya da çok az bırakıyordu yoğurtta bir küçük kase yiyordu yani 1.5 yemek kaşığı falan oluyordu genelde ama başlarda çok yemek istemeyebilir alışana kadar
Mirosum Leyla123 instagramda ek gıda anneleri sayfası gerçekten çok işime yaradı baya güzel tarifler var
Leyla123 Mirosum evet canım bende baya tarifler araştırıyorum ama kaç kaşık yada kaç kase ne kadar büyüklükte kase vericem onu bilmiyorum kafam basmadı bu işe bir türlü 😔
Mirosum Leyla123 zorlama ne kadar yerse yesin daha tam anlamıyla geçiş yapmıyorlar çünkü hala tadım ayları diye geçiyor günde 2 öğün yeterli olur sabah kahvaltı ikindi vakti de yoğurt+meyve ya da çorba yeterli olucaktır
DamlaTa Leyla123 normalde günde 2 çay bardağı yemeli. İster tek öğün ver ister 2 öğünde ver. Ama ben o şekilde yapamıyorum, 1 çay bardağı yeyip bitirince doymadı ağladı bu sefer tekrar mama yaptım falan. O yüzden doyunca bıtakıyorum. Kabızlık falan da olmadı zeytinyağı koyuyorum yemeğine.
Leyla123 DamlaTa peki bu 2 bardağını 2 öğünde değilde 4 öğünde yemek istese mesela yarım bardak yarim bardak 4 öğün olcak şekilde yapsam olur mu
Mirosum Leyla123 yarım bardak bir seferde yetmez büyük ihtimal 🙊 o yüzden zaten 2 öğün şeklinde daha iyi oluyor doyuyor
Leyla123 Mirosum Çok teşekkürler canım peki 2 öğün yerine 3 öğün versem sorun olur mu ? Diyelim ki yemedi 1 çay bardağını yada yedi ama doymadı iştahli bir Bebek 3 öğün yiyebilir mi
Leyla123 Yorgun-ana 6.5 aylık bebek için tek öğünde 1 çay bardağı olucak değil mi ? Peki 3 öğün verebilir miyim
eymenkerem Leyla123 100 150 ml arası doyuyorlar zaten ilk başladığımda da doyama kadar 100 ml ver demişti doktorum 4. Ay başlamıştık biz yanlız siz 200 e kadar verebilirsiniz 6. Ada
321 Leyla123 bizim doktor bi kahve fincanı kadar yaklaşık 60 ml verebilirsin dedi ama bizimki en fazla 4-5 kaşıktan sonra kafa çeviriyor. Doktora söyledim, zorlamayın sakın dedi, kilosu boyu iyi olduğu için şimdilik dertlenmiyorum.