Ayse_nur94 öncelikle 3 gün kuralını araştırmalısın. Eğer hiç tadım
yapmadıysan mevsim sebzelerinden 6.7
aylık bebekler için olanları 3 gün tek sebze şeklinde deneteceksin. İlk gün bir şeker ikinci gün bir tatlı üçüncü gün bir yemek kaşığı kadar, hepsini yemek zorunda değil. Zorlama. Balkabağı, kabak, havuç, pırasa, semizotu, ıspanak,( 7 aylık dediğin için ıspanak ) sonra ev yapımı yoğurt ver 3 gün. Sonra yumurta sarısı 3 gün. Sonra mevsim meyvelerinden elma armut ayva, muz gibi. Kırmızı sebzeler ve meyveler ( domates çilek vb ) 1 yaşına kadar yasak. İnek sütü yasak. İlk 3 gün havuç verdin mesela herhangi bir alerjen durum sezmedin 4. Gün havuçla kabak ver. Tek vermek zorunda değilsin ama çok ta bulamaç olmasın. Bunlar zaten 1 ayı bulur . 3 gün 3 gün olacağı için. Üzüm pekmezi, keçiboynuzu pekmezi 3 er gün sonra meyvelere damlatarak ara öğün yaparsın Sonra irmik, verirsin. Sonra irmikli mamalar yaparsın. Buharda pişirdiğin sebzeyi vermeden önce hakiki zeytinyağı damlat ki kabız olmasın. Avakado mesela çok besleyici güzel bir gıda. Onu ver. Her yeni ürünü 3 gün deneyeceksin. Denerken öğünlerinde sadece o ürün yeni olacak ki alerjisi olup olmadığını anlarsın.
Ben burayı takip ediyorum, güzel öneriler var