Edanazatess öncelikle bebeğinizin uyku aralıklarını takip edin, o ayda bir bebeğin max 1.5-2 saat uyanık kalması lazım. Onun da çoğu beslenme, alt değiştirme, gaz çıkartma, konuşma-sarilma, şarkı söyleme, müzik dinletme, aynaya bakma falan. 1.5 saat geçtiği zaman hareketlerini takip edin ve uyku belirtisi geldiğinde (esneme, gözünü ovuşturma, bir yere dalıp gitme vs gibi) hemen alın loş yaptığınız odasına/odanıza götürün. Benimki 7 aylık hala emerek uyuyor mesela, ben direkt memeye yatırırım, tok olsa bile emerek uyuyor. Bazen kucakta, bazen pışpışla, bazen şarkıyla, bazen de aynaya bakarak uyuyor mesela benim kızım. Sizinki çok ufak, siz nasıl uyutursanız ona alışacak, bence en iyisi yatağına koyarak hafif pışpışlamak, ağlarsa kucakta sakinleştirme, tekrar yatakta pışpışla. Mutlaka uyuyacaktır, en az yarım saat deneyin. Ben memede uykusundan hala hiç rahatsızlık duymuyorum, isterseniz öyle de olur. Tabii memede uyuduktan sonra hafif sarsarak omzuma alıyorum, uyanıp uymaya devam ediyor, üç beş dakika sonra da yatağına hafif sarsarak yatırıyorum, orda da gözünü açıp bir bakıyor, uyku arkadaşına sarılarak uyumaya devam ediyor. Bu saat aralıkalrını hep bu şekilde tutun.
Gündüz odası loş, ancak gece tamamen karanlık olsun. Işık, gece lambası vs yakmayın. geceleri daha sessiz bir tonda konuşun, mutlaka bir gece rutininiz ve uyku arkadaşı olsun bebişinizin. Bizimki mesela alt değiştirme, pijama giyme, masal okuma, emme ve uyku. Bazen de banyosu oluyor, üstüne masaj-kremleme, sonra yine uyku rutini. Ancak çok uykusu varsa veya saatini şok geçmişse illa ki gece rutini yapayım diye uğraşmayın, hemen son aşamaya geçin. Uyku arkadaşımız (biz çok seyahat ettiğimizden) hafif, ufak, makinada yıkanabilir sevimli bir fare. Hiç bir özelliği yok, kumaştan yapılmış. Ancak kızım sarılmadan uyumuyor artık. Bu arada bir ufak ayrıntı, uyku arkadaşını ne olursa olsun yatağından çıkarmayın, oyunlarına dahil etmeyin, hep yatağında kalsın, uyanıkken yıkamaya özen gösterin.
Tüm bunlar için bebeğinizin karnının tok, altının temiz ve gazının çıkmış olduğundan emin olun.
umaırm bir işe yarar, bende çok yaramıştı. Sağlıkla büyüsün yavrunuz 🍀🙏❤️