yedamerve Kızım17 aylık yaklaşık 5 aydır dede mama ve baba diyor. 2 ay önceye kadar anne teyze kedi tavuk gibi şeyleri tam olmasa da söylüyordu. Biliyorum her çocuk farklı. Sorum şu artık neden söylemek istemiyor söyleyebiliyor ama söylemiyor. Bazen ağzından kaçırıyor resmen sonra bidaha söyletmeye çalışınca gülüyor şımarıyor söylemiyor. Kelime kartlarını önüne dizip bu ne desem cvp yok ama hangisi iş arabası desem bile biliyor herşeyi biliyor yani 😂 başına gelen ?sizinkiler neler söylüyor
sedaykn yedamerve Üzerine gitmeyin söylemek istediğinde kendi söyler. Oyun yapmıştır belki. Genelde çok üzerine düşünce öyle yapıyorlar.
Rzgr yedamerve benim oglumda 18. Ayina girene kadar o kadar cok kelime kullaniyordu ki sanki cumle kuracak o sekildeydi. Sorularima cevap veriyordu sonra bir anda kesti baba disinda hicbirsey soylemedi aylarca. Suan 21 aylik her gun yeni bir kelime duyuyorum. Dun gece kanapenin ustune cikip dedeeee ahmeeeett ( dayimiz) baaabaa seklinde melodili sarki soyluyordu. Babasi annen sana cok bagiriyormu diye soruyor o da bagirmiyo diyor. Gecen sabah beni seviyormusun annecigim dedim sarildi . Babasi sordu sevmiyorum dedi. Biraz zaman verin daha erken.
GoGirl yedamerve 18 ay civari boyle oluyor diye bi okumustum bildiklerini soylememek belki o donemdesinizdir
GoGirl Evlatkokusumis doktora sordunuz mu hic soylerken mi soylemiyor yoksa hic mi söylemedi bu zamana kdr
yedamerve GoGirl işte söylüyordu ama bıraktı bazen ağzından kaçırıp söylüyor doktora ne zamandır gitmiyoruz sormadım hiç
Mlsemn Benim kızım 16 aylık mama dede diyor ama anme bile diyemiyor, doktor gün içinde tvyi sıfırla dedi ama illaki açık oluyor sadece rekkamda olsa izliyor kızım.
yedamerve Mlsemn bizde de normal kanallar hiç açılmıyor ama trt çocuk genelde açık. Ordan öğrenip haydiii diyor dans edip . Valla tv yi sıfırlayamam ya zaten bana yapışık içerkş odaya gitsem hemen peşimde en azından bi yemek yapabiliyorum tv sayesinde
GokturkAlp yedamerve Evet benimde öyle, Atatürk bile diyordu bi ara şimdi demiyor. Öyle daha önce söyleyip, şuan söylemeyi bıraktığı bikaç kelime var. Yeni kelimeler öğrendikçe daha önce söyledikleri kelimeleri askıya alıyorlar. Önemli değil bence bu durum.