Bernasel İyi geceler anneler kızım 4 ay 10 günlük sağlık ocağı bu damlayı verdi kabız olursa bırak dendi kabız oldu bıraktık başka damlamı veriliyor acaba bi bunu sormak için gitmek istemiyorum sağlık ocağına bilgisi olan yazabilirmi teşekkürler 🙏
Aise_35 Bernasel verırken emziremediğinde ne yapıyordu . Ben suan vermem gerek ama veremıyorum 5,5 aylık olduk 1 kere vermeyi denedim 2 saat sonra emzirmem gerekiyordu o zaman zarfında ortalığı yıktı 🤦🏻♀️
Deryadgm Bernasel bize de aynısını söylediler kabız yaparsa bırak buna benzer damlalardan başka birini al dediler
BabyLinda Bernasel vegaferon biz hiç kullanmadık.doktorumuz tahlil yaptık çok az bir düşüklük çıktı sidefer kullanalım bir süre düzelir dedi.Çok şükür bir yan etki yapmadı. 🙏🏼 Doktorunuz varsa tahlil isteyin değeri düşükse başlarsınız kullanmaya
Bernasel Aise_35 usluca duruyor öyle ağlamıyor içtikten sonra falan ama kaka yapmaya çalışır gibi sıkıyodu altına baktığımda çok az sert kak yapıyordu şimdi düzeldi ama vermiyorum damla işte
Aise_35 Bernasel genelde vegoferon verilince 2 saat beklemek gerekiyor bana sağlık ocağında ki hemşire öyle demişti süt ve süt ürünleri kan ilacının etkisini azaltıyor. Hamileyken bende hapını kullanmıştım aynı şekilde doktorum da söylemişti . Sabah erken içiyordum ki kahvaltı da süt ve süt ürünleri yiyebilmek için .
Adelim Saglık ocagının verdıgı hıcbır damlayı kullanmıyorum vıtamın ocean400 demırde sıdefer kullandım aöa suan sıdefer bulamadım ocean mıkrofer aldım
Bernasel Aise_35 bana hiç öyle bisey denmedi napicam napiyim ben ebe diyoki kullan ama sürekli emzir kabız ola ola nasıl kullanabilirim demi
Aise_35 Bernasel Herkes farklı söylüyor valla . Gebelikte kullandım ben bende kabız oldum ki bu normal demişti doktorum . Rengi bile değişik olur siyaha yakın korkmayın bundan sakın.
Eslemoms @Bernasel ben vegaferon kullandim kizima 1 hafta kadar kabız yaptı bıraktım saglik ocagindaki doktor ferrum yazdi kizim şuan 5 aylik
Erroerto Sağlık ocağını arayıp sorabilirsiniz. Benim bebeğimde 6 aylık olacak bende kullanmadım yarın doktor kontrolü var sorcam
Yusra20 Banada hemşire kabız yapabilir yaparsa eğer bırak 6.ayda ek gıdaya geçince devam edersin demişti. Ama şimdilik bir sorun yok çok şükür 🤲🏼 Sizede fikir olsun ama yinede kendi hemşirenizden bilgi alın derim
Aise_35 Yusra20 bana da ısrarla kullan diyor hemşire prematüre olduğumuz halde . Zar zor tutuyorum valla ilacı verdikten 1 saat sonra emziriyorum . 6.dan sonra meyve ile verebilirsin demişti özellikle mandalina ile.
Yusra20 Aise_35 bir saat değilde aç karnına içir yarım saat sonra emzir bekleyemiyorsan en azından 20 dakika birşey verme dedi.
Ays41 Bana da sağlık ocağı verdi ama doktorumuz kabızlık problemi olduğu için kullanma dedi. Kabızlık problemi geçince başlarız dedi. Kullanmadık.