EMINARDAM Kızlar bebeğim 1 ay 6 günlük iki saatte bir üç tane 30 mlmlik mama yiyor cok mu sizce vermeyince ağlıyor emziriyorum ama doymuyor sutum yok
Kzyannesi17 EMINARDAM merhaba canım benim bebeğimde 23 günlük geceleri 3 saatte bir 90cc yiyor bazen 2 saatte bir 60cc
Rabiaaa22 EMINARDAM sana bısı diyimmi? benım kızm premature doğdu bılıyorsun konustuk.anne sütü sağıyordum verıyordm.doktor bana 2 saatten aşağı verme dedi.sindiremez dedi.ama benım kız aç gibi ağlıodu.altını alıodum gazını cıkarıodum ama susmuodu.sut verıodum susup uyuya kalıodu.demekki aç ağlıyor dıyordum.sonra dedm doktor annesınden iyi bılemez.ben hıssederm yavrumu.ne zaman ağlasa mihrinaz hep verdm.bazen gaz krizleri tutuodu oda cok normal prematürelerde.bence cok ağlıosa mama vermeyı dene.mama içen bebeklere su da verılmesi gerek.verıyormusn?susuz kalıp ölen bebek cok var allah korusn.susuz kalıncada ağlar bebek.bunlara dıkkat et.beni dinle🙏🏻💕💁🏼♀️
limonlukarpuzzz EMINARDAM 2 saatte 90 cc yemiş oluyor toplamda biraz fazla muhtemelen gazi vardir ve ondan agliyordur aç olduğu için değil. Gazi olan bebekte sürekli yemek ister ve emmek ister gaz ilaci kullaniyor musunuz ?
Mom9 Mom9 gazdan dolayı da rahatsızlıj duyar emmek isteyebilir. Bence biraz azaltın mamayı. Hem emmesi sütünüzü de artırır. Bol bol su için, incir kuru kayısı karışık hoşaf yapın ondan içebilirsiniz şekersiz. Kış geldi boza da süt yapar :)
Zeynpymn EMINARDAM youtube yok malesef… Sut arttirilabilen birseydır. Bebegin ne kadar cok seni emerse o kadar sutun artar. Mama vermenin de formulu var ve 3 saatten az surede verildiginde bebek sindiremez Bebegin kilosu * 150=24 saatte alalcagi mama miktari (Bebegin kilosu *150) /8= 3 saatte bir alacagi mama Diyelim bebek 5 kilo 5000 * 150=750.000 750.000/8=93.750 bunu 90 a yuvarlayip 90 ml verirsin. Ama burda çıkan sonuc kadar verme mamayla doyar seni emmez. 90 çıkıyorsa 60 ml ver gibi
limonlukarpuzzz Rabiaaa22 mama yiyen bebekte su ihtiyaci olmaz canim yanlis bilgilendirme yapmayalim taze anneyide korkutmayalim 1 çay kasigi su verebilirsiniz her mamadan sonra diyen doktorda var vermeyin diyen doktorda var. 1 cay kasigi suyida pamukcuk olmasin diye öneriyorlar. Emzirdiğin veya mama verdiginiz için uyuyor ağir geliyor ve hazmedemiyor o yuzden uyuyor. Gaz malesef sadece prematurelerde olmuyor çağimizin buyuk sorunu bu ve gazi olan çocuk sürekli emmek istiyor aç olduğu için değil o şekilde rahatladiğini sandigi için.
EMINARDAM Rabiaaa22 su veriyorum arada mama veriyorum diye pamukçuk oluyo ağzında kalıyor geçsin diye veriyorum
EMINARDAM limonlukarpuzzz gaz ilaci kullanıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor ama aç oldugunu düşünüyorum yoksa çok huysuzlanmiyo
limonlukarpuzzz EMINARDAM gazdan dolayi her zaman huysuzlanmaz belirli bir zamanda gelir geçer yeni doğduğu zaman midesi 30 cc alabilecek buyuklukte buyudukce buyur en fazla 60 cc yer şuanda
EMINARDAM Zeynpymn iki buçuk üç saat uyuyo uyaniyor emziriyorum emerken bile ağlıyor süt olmuyor diye o zaman diliminde iki biberon yiyo daha sonra keyifli oluyor biberon 30ml