Kahvekolik Oglumu 4 aylik kontrole götürdüğümde doktorumuz yavaş yavaş tadım yaptırmaya başlayabilirsin dedi. Suan sadece anne sütü alıyor. Aranizda 6 aydan önce ek gıdaya başlayan anneler varsa veya başlayıp başlamamak konusunda yardımcı olabilecek varsa fikirlerinizi bekliyorum. (Ben yine de başlamadım ek gıdaya, sadece anne sütüyle devam ediyoruz şuan)
Deletedmom9 Kahvekolik Anne sütü alıyorsa başlamanıza gerek yok 6. Aya kadar sadece anne sütü sonra zaten başlarsınız. Anne sütü alacağı zaman kısıtlı ek gıdayı her zaman alacak. O yüzden bekleyin bol bol emzirin.
Caglaed Kahvekolik benim kızım 4 ay 19 günlük 36 hafta da doğdu 4 ayda doktor bana sa başla dedi sadece anne şutu alıyor ama başlamadım zaten Gazi çok var bagirsaklri kaldırmaz bence erken bebeğinize gire hareket edin ben 5 buçuk aylık olunca belki başlarim diye düşünüyorum
Mirayecem Kahvekolik bende 5 ayda başladım canım 9 aylık olucak nerdeyse bi sıkıntı olmadı çok şükür hala emiyor. Ama 4 ay biraz erken sanki
Cancansmom Kahvekolik bebeğin kilosuna göre karar veriyorlar genelde. Normalde anne sütü alıyorsa 6. ayın beklenmesi tavsiye edilir ama neden başlayın dedi sordunuz mu?
Kahvekolik Ne yapmalıyım kafam karıştı kimisi 4 aydan sonra ek gıdaya baslatiyormus kimisi sadece anne sütü diyor, tecrübelerinizi bekliyorum kızlar
eytyasemin71 Kahvekolik Kahvekolik aynen canim cok cok az verebilirsin ben oyle yaprim suan 6 aylik oldu kizim cok sukur hic zorlanmiyorum
BusraEymenYener Biz başladık 4 buçuk aylıkken tadımlara şimdiye kadar kabak, havuç, balkabağı, patates, elma, armut ve yoğurt denedik az miktarlarda ve 3 gün kuralı ile. Gayet severek yedik hepsini
Kahvekolik BusraEymenYener mama veriyor muydunuz yoksa sadece anne sütüyle mi bekleniyordu, Eger sadece anne sütüyse emmesini etkiledi mi ek gıda
Nur8190 Yani doğrudur yanlıştır bilemem ama 4 aylık bir bebek ve sadece anne sütü alıyorken bana erken geliyo ek gıda ek gıdayı ömür boyu alacak zaten daha mideleri küçücükken hazır değilken başlamak icin erken bence tabi ki yine de sizin kararınız
Rum16 Biz 4. Ayda sadece yoğurtla başladık ama benim bebeğim anne sütü almiyodu mama yediği için erken başladık bazı doktorlar gelişimi iyi olan ve anne sütü alsa bile erken başlayabiliyo
BusraEymenYener Kahvekolik uyurken bi kez mama veriyorum hayır emmesi hala aynı devam sıkıntı yaşamadık günde bir kez tadım diğeri hep anne sütü
Kahvekolik Mirayecem ben de oyle düşünüyorum en azından 5 aylik olsun ondan sonra yavaş yavaş tadına baktırırım
Kahvekolik Ama anlamadığım bisey var her yerde ilk 6 ay anne sütü deniliyor bangır bangır, doktor neden 4 aylıkken tadimlarla başlayabilirsin dedi 🙄
ilay2020 Bizim doktorumuz 6 aydan önce kesinlikle karşıydı ek gidaya başlamasına. Çünkü hangi besini alirsa alsın anne sütü kadar faydalı olmayacağı görüşündeydi. 6 ay 1 haftalikken basladık ek gıdaya. Oyle uzun uzun tadimlar yaptirmamızı da önermedi. Suan iyi gidiyoruz bakalım
Kahvekolik Cancansmom kilosu boyu vs normal dedi bi sıkıntı da görmedi ben de anlamadım sormadım da açıkçası 🤦🏼♀️
Hasretunlu Kahvekolik bizim.doktorumuzda önderi şuan 5 ay 21 günlük 4,5 aylıkken başladık ve şuan anne sütü+ ek gıda yiye biliyor ve çok seviyor herşeyi kuralına göre yaptım bi sorunu olmadı biraz su verdim her oğunden sonra kabizda olmadı şükür bebeginiz gelişimi iyise bence başlayın yoksa daha sonra ek gıda yemiyor tükürüyor diyeni çok gördüm
Kahvekolik Hasretunlu bana da çoğunlukla boyle söylediler, alışsın 6. Aydan sonra daha rahat edersin diye ama bi yandan da tedirgin ediyor insanı erken başlamak 😊 tskler
Hasretunlu Kahvekolik yani tabi ki içinize nasıl siniyorsa onu yapın annesi sizsiniz onu en iyi siz bilirsiniz😊