160119 ben bu ise oldukca kafa yormus bir anneyim. 9. Aydan beri tuvalet iletisimi yapiyoruz. Yaz aylarinda bezi birakma denememiz oldu. Yanliz oglum enfeksiyon kaptigi icin yarida kesmek zorunda kaldim. Yaza tekrar deneyecegim. Ama oglum bu konuda istekli. Banyoda bir lazimligi surekli tuvaletin yaninda duruyor. Bez degisimini banyoda yapiyoruz. Cani istediginde lazimliga yada klozete oturup ciss diyor. Hatta bugun bezini cikarttim cisini lazimliga yapti. Tuvalet kagidini kullanmayi biliyor. Ama havalar soguk oldugu icin tamamen acmaya cesaret edemiyorum. Oglum 21 aylik. Oncelikle tuvalete birlikte girmeye baslayin ve ona lazimlik yada tuvalet adaptoru alin. Ben her ikisinide aldim. Tercihi ona biraktim. Tamamen bezini cikartmaniz gerekiyor. Hem gece hem gunduz. Sabah kalkinca yemekten once ve sonra banyodan once ve sonra yada 1 saat arayla bebeginize sorarark egitime baslayabilirsiniz. Ortalama 3 haftada ogreniyorlarmis. Gecede bezi baglamak gerekiyor. Gece 1 yada 2 defa uyandirip tuvalete goturebilirsiniz. Bebeginizin hazir olmasindan cok bu surece sizin hazir olmaniz cok onemli.