Hanımlar merhaba. Burada post açmıştım geçenlerde oğlumu gece uykusuna alıştırmıyorum yapamıyorum diye ama galiba sonunda başardım. Olaya en başından başlamak istiyorum. Ben oğlumu hiç sallayarak uyutmadım. Doğduğundan beri hep kendi kendine uyuyan bi bebekti taaaaa ki 3.5 aylık olana kadar. O aydan sonra ne olduysa oldu ve sanki o çocuk gitti yerine başka bir çocuk geldi. Hiç uyumaz oldu hele ki gece aman yarabbim. Ben saat 8-9da uyutuyorum 2-3 saat sonra uyanıyor sabah 4-5te ancak uyuyordu. Burda birçok arkadaş yardımcı olmuştu Allah razı olsun hepinizden. Neyse gelelim asıl meseleye 😁 bahsetmiştim oğlumu hiç salllayarak uyutmamıştım diye. Artık ayakta sallayarak uyutuyorum bu kötü birşey değil tabi sadece biraz daha büyüdüğünde zorlayıcı olacak ama napalım🤷🏼♀️ Pazar günü akşam saat 11de uyuttum çok şükür ki kalkmadı sonrasında Sabah saat 7de uyandı. Karnını doyurdum biraz oyun oynadık vs saat 9da uyuttum. Sonra 11de uyandı. Biraz oyun oynadık karnını doyurdum saat 2ye kadar oyalandık 2de bir daha uyuttum. 3 gibi uyandı. Aynı rutin oyun karın doyurma vs. 5te bir daha uyuttum 1 saat kadar da öyle uyudu (tabi bu 1 saatlik uykularda en az 4-5 kere uyandığı oluyor ama ben tekrar uyutuyorum uykusunu açmadan) uyandıktan sonra gece uykusuna saat 9-9.5 gibi geçirdim. İlk 2-3 saat çok zorlayıcı oluyor bazen uyutuyorum daha salona gelmeden yeniden uyandığı oluyor tekrar uyutuyorum vs biraz zor geçiyor ama umarım düzelir. Önceden uyku öncesi rutin yapmıştım emzirme alt değiştirme loş ışıklı ortam piş piş. Bunları yapınca uyuyacağını anlasın diye ama bizde pek etki etmedi. O rutini yapmıyorum artık. Sadece karanlıkta uyutuyorum fön mak sesi açıp ayağımda sallıyorum ve uyuyor. Son 4 gündür böyle yapıyorum ve ilk 2-3 saati atlattıktan sonra sadece acıktığı zaman kalkmaya başladı. İnşallah hep böyle devam eder. Belki uyku saatleri size fikir olur yardımcı olur 😊