Hatice5275 Bu soruyu çok araştırdım ama bir cevap bulamadım bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim doğumdan sonra atandım doğum öncesi çalışmıyordum doğum parasındır yararlanabilir miyim
ipek0606 Hatice5275 maalesef alamazsınız, dogum öncesi ilk raporu alıyorsunuz ve aktif çalısıyor olmanız lazımdı dogum yaptıgınız sırada.
Merve_96 Hatice5275 doğum parasını herkes alabiliyor ama eğer kastettiğiniz geçici analık ödeneği altındaki doğum parası ise alamazsınız onun için öncesinde çalışıyor olmanız doğumdan önceki 1 yıldada 90 gün sigortalı olmanız gerekir
h_yigit2 Hatice5275 iyi akşamlar ben özel hastanede raportörüm şuan ücretsiz doğum iznindeyim kendimde bütün haklardan yararlandım ve hepsini aldım. Çalışan işçi anne doğum yaparsa analık parası-emzirme ve doğum parası alabilir Ev hanımı ise eşi işçi ve bağkurlu olursa emzirme ve doğum parası alabilir Kamuda çalışan anne yada baba olursa alamıyor ama yeni düzenleme var ise değişmiş de olabilir.
Ecekaratas Çalışıp çalışmamanızla alakası yok ben hamileykende çalışmıyodum şuanda çalışmıyorum başvurdum ve onaylandı her türlü alabilirsiniz yani
h_yigit2 Ecekaratas analık hakkı çalışan kişi için geçerlidir doğum parası farklıdır Doğum parası 1.2.3.4 çocuk ücretidir.
Hatice5275 Merve_96 öncesinde 3 aylık çalıştım 90 günlük primim var hamileliğim nedeniyle 4 aylıkken çıkardılar doğumdan sonra da atandım gene faydalanamıyorum değil mi
Duhakutay Ebruozcan1 dogum parasini karistiriyorsunuz sizin aldiginiz 300 tl bizim aldigimiz 7.560 tl
Ebruozcan1 Elhafnur canım benim ilk çocuğum 300 TL aldım ikinci çocuk 400 3. Ve sonrası için 600 diye biliyorum
ipek0606 Süt parasını herkes alabılıyor 300 tl gibi bisey, ama dediğiniz eger çalışırken alınan emzirme ve dogum ücretiyse alamazsınız o da yaklasık 7000 tl .
Hatice5275 h_yigit2 analık parası herkese veriliyor onu aldım atandıktan sonra 4 aylık ücreti sigorta karşılıyor ondan faydalanabiliyor muyum onu bilemedim birde emzirme parası ne oluyor onu ilkkez duyuyorum
Etna Duhakutay bu 7 bin TL yi kimler alıyor nereye basvuruyorsunuz ben MEB kadrosunda öğretmenim olurmu benim
Merve_96 Hatice5275 yok canıım doğum öncesi en az 32 haftalıkken alınan doğum öncesi raporunu alıp iş yerinin raporunu işleeme koyması gerekiyordu yani en azından doğum iznine çıkmadan önce bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyor olman lazım o paradan yararlanabilmek için ama istersen bir 170 i ara birde oraya sor
h_yigit2 Hatice5275 sizin tc kimlik no ile doğum yaptığınız hastanenin girmesi lazım bir kereye mahsus alınıyor 202 tl e devlet üzerindende bakabilirsiniz iş göremezlik raporu sorgulama yazın bakın belki girmişlerdir alırsınız ptt ye yatıyor sgk dan telefona mesaj geldiğinde de görürsünüz bana mesaj geldi gidip öyle tahsis etmiştim…
rike-nile-aro Hatice5275 doğum parasından kastınız süt parası mı? Sosyal politikalar bakanlığının başvuru sonucu verilen çocuk sayısına göre olan doğum yardımı mı? Yoksa çalışırken; tekil gebelikler de 16 çoğul gebelikler de 18 haftayı kapsayan analık parası mı?