Prensim1 çok şükür ilk gece hariç ciddi bir tepki ile karşılaşmadık. İlk gece de açıkçası acemi hatasıydı, haklıydı çocuk tepki vermekte ve ağlayınca bende eşimde dayanamayıp bıraktık. Sonraki gün tekrar başladık.
odada yalnız ağlamaya bırakılmasına karşıyım ancak ağlamasına çokta karşı değilim. Annesi babası yanındayken ağlaması ile odada yalnız kalıp ağlaması arasında dağlar kadar fark var. Uyku sıkıştırıyor, uyuyamıyor ve saatlerce huzursuz olup ağlıyordu zaten. Uyutmaya çabalarken ağladığı kadar hiç ağlamadı bu süreçte. Daha öncesinde 47 dakika boyunca resmen nefes almadan ağladığını bilirim.
Benim tecrübeme göre yatakta tutunup kalkmaya başlamadan önce böyle bir sürece başlamanız sizin açınızdan daha kolay olur. Oğlum bunu yapmayı 1 haftadır öğrendi yine uykuya direniyor.
İlla ağlayacak diye bir durum yok, bebeğinizi önceden bu sürece hazırlarsanız herşey daha kolay olur. Ağlarsa eğer zaten yanında olup kucaklayıp, okşayıp sakinleştirebiliyorsunuz. Ağlasın ağlasın susar kendi kendine gibi bir durum bulunmuyor. Uyku eğitimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlardan biri bu. Tabi danışmanda önemli. Piyasada 2000 TL ye bu işi yapan da var, 100 TL ye yapanda. Bu işin rayici 2000 TL ise,ki bence çalışma saatlerinden kaynaklı hak ediyorlar, diğer kendine danışman diyenleri illa sorgulamak lazım.
YouTube’dan video açıp gaz masajını öğrenmek farkı yoktu benim için bu sürecin. Masaj bilmiyordum öğrendim ve yaptım. Bebeğimi nasıl uyuyacağım bilmiyordum, Eğitimi ben aldım ve bebeğime uyguladım. Sonuçta bebekler meme =uyku diye bilerek doğmuyor. Memede uyumayı, kucakta gezerek vs uyumayı da biz öğretiyoruz onlara.