Hanımlar merhabaa,
Bebeğim 6 aylık oldu. Doktorumuz 6. Aydan önce ek gıdaya başlamamız gerektiğini söyledi bende sadece 5 buçuk aylık olduğundan beri ufak ufak basit tadım kaçamakları yaptım birkaç kez. Patates, havuç ve yoğurt denememiz oldu. 6. Ay kontrolümüzde de doktorumuz ilk önce 3 gün ölçüyü biraz artırarak bir çay kaşığı yoğurt, ardından 3 gün haşlanmış havuç aynı şekilde artırarak başlamamızı söyledi. Devam eden günlerde de herhangi bir sıkıntı yaşanmazsa sebze çorbası ara öğünlerde yoğurt denememizi söyledi. Ancak bebeğim fazlasıyla yemeğe hevesli🐥 yoğurt denememiz bitti yarın havuca başlayacağız. Sizler nasıl başladınız ?
Neler yaptınız?
Şimdi havuçtan sonra direk patates havuç kabak çorbasına geçip normal ölçülerde bebeğimin istediği kadar yedirebilir miyim ? Kafam çoook karışık🤨 tavsiyelerinize çook ihtiyacım var🙏🏼
Bir de bebeğim anne sütünü sorunsuz alıyor ancak bu ay çok az kilo almış 450 gr. Şu an kilo 7200 normalde çok iyi gidiyordu son iki aydır yavaşladı😔 (doktorumuza göre sorun yok her bebek farklı) kaşık mamalara da çok karşı. Sizce aptamilin falan kaşık mamalarından versem bir sorun olur mu kilo aldırır mı ? Destek bekliyorum güzel anneler💓💓💓💓💓