Yasemila Emerken huzursuzluk, bazen 10 cc kadar ağızdan geri gelme, karnı gurul gurul, fazla gazlı, uyku da bile kıvranma, çiğner gibi hareketler ve el sürekli ağızda. Biraz araştırdım reflü deniliyor var mı reflü yaşayan ilaç kullanan
EsraBozkurt Yasemila aynı şikayetler bizde reflü ilaç verdi doktor ama daha kötü yaptı kullanmadım ben şuan raporlu mama kullanıyoruz 3aydır daha iyi
AselMiray Yasemila hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz 40 günlük bugün götürdüm kan idrar tahlili yaptı kg kontrolü yapıldı hepsi çok güzel dedi bi sıkıntı yok reflü bile olsa kg alımı iyiyse biz sıkıntı yapmıyıruz ama takipte kalıyoruz dedi
EmnEymn Yasemila canım benim bebeğim dört aylık aynı belirtiler bende vardı özellikle beni emdikten sonra yarısını kusuyodu doktor reflü belirtileri diyerek reflü maması başlattı. Şimdi önce emziriyorum arkasına reflü mamasını veriyorum o mama benim sütümüde kısmen. midede muhafaza ediyor.
Ikizzannesi20 Yasemila bizde ikizlerimiz de reflu ilaci kullandik o zman biraz toparladilar kusma yok denilebilecek kadar azalmisti azalinca biraktim bu sefer daha kotu oldu suan raporlu mama kullaniyoruz
Elifadakrt Emerken göğsümü sundurur, eller sürekli ağızda, bazen kusar gibi seyler bizde de var dr a götürdüm kusma nedeni süt alerjisi. Ellerini ağzına alması normal çünkü tanımaya çalışıyor dedi. Benim kızım 2 aylık. Fışkırır tarz da kusmaları var mi? Bir de emzirdikten sonra hemen kaldırmayın gazini çıkarmak için biraz dursun, gazını çıkarınca da hemen yatırmayın biraz dik tutun
Yasemila Elifadakrt evet biz de şüpheleniyoruz doktora götürdüm süt alerjisi olabilir dedi diyetteyim zaten ama 10 gün oldu aynı 🤦🏻♀️
Yasemila EsraBozkurt reflü içinde mi raporlu mama kullanılıyor? Çünkü alerjiden şüphelendi doktor ama raporlu mama da verdi aptamil pregomin onu kullanıyor
Yasemila EmnEymn benim ki çok kusmuyor şikayetim kusma değil kıvranma böyle hazımsızlık gibi özellikle yerken ve gece uyurken kusması az böyle fazla kusma gibi değil birazını çıkartıyor bazen 1 2 kere
Gizemderin Doğduğundan beri reflümüz var şuan 3 bucuk aylığızz ve ne denediysk hangi ilacı kullandıysak hiç biri fayda etmedi ne yazıkki ar mamayla normal mamayı karıştırıyoruz o bile çok bi fark ettirmedi hala kusuyo ama yapabilcek bişeyimiz yokmuş çok üzülüyorum bende deneyin tabi doktor kontorlunde ama cogunlukla hiçbir fayda sağlamıyo.. Umarımm büyüdükçe geçeer😔
Elifadakrt Gizemderin belki de reflu degildir alerjisi vardır dr alerji testi istedi mi? Benim kızım 10 defa emiyorsa 8 inde kesin kusuyordu 1 cay bardağı kadar, ustu falan hep ıslanıyordu dr a götürdüm testler yapıldı daha alerji test sonucu çıkmadan dr kakasinda çözülmemiş yağ var araştırılsın dedi sonra alerji testi sonucu çıktı sut ürünleri, limon, mısır, çilek bunlara alerjisi çıktı dr yeme dedi simdi cok sukur kusmaları bitti. Gecen gun cilek receli yedim cocuk perisan oldu ayni şekilde kustu 2 gun boyunca ve kakasinda ki cozulmemis yag olayı da kalmadi
AselMiray Gizemderin kusma sıklığı nasıl canm her emzirdiğini mi kusuyo ، kesik kesik mi yoksa süt gibi mi kusuyo
Gizemderin Sadece ar mama yani reflü maması kabız yapti tek onu veremiyorum o yüzdenn cunku sadece mamayla besleniyo
Gizemderin Alerji testi istemedi çünkü sadece mama hiç anne sütü almıyo doğduğunda zar zor 20 gün sütüm gelmişti sonra kesildi o yüzden tek mama yiyo
Yasemila Ikizzannesi20 benim aşırı kusması yok huzursuzluğu var emerken bir de karnı gurul gurul raporlu mama kullanıyor