Merhaba arkadaslar. 35 haftalık ama 30 haftaya uyumlu 1480 gr 42 cm dogan bebeğim 1 haftadır artik yanimda düzeltilmiş 50 günlük kronolojik 80 günlük şu anda 2650 kilo boyuda 46 cm kafasi 31 cm acaba olması gerekenden çok mu küçük diyorum internette persentil tablosuna bakinca iyice morelim bozuluyor. Kafamda soru işaretleri var illaki bu durumu yaşayan annelerde vardır. Birincisi bu 5 hafta gerilik ile doğan bebekler hep geri mı ilerliyorlar gelişimleri. Ikıncı sorum bebeğimi emzirerek besliyorum ama bi türlü doyduğuna emin olamıyorum diye bi öğun meme bi öğün önceden sagdigim sutleri biberon ile besliyorum. Mesela beni emerken lik lik diye yutma sesi gelmiyor ağzından süt taşmıyor sanki boş emzik emiyormuş gibi geliyor. Gece mesela uyanıyor emerken 5. Dakkada uyuyor göğsümde. Uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor.Küvezdeyken hep sağdım günde 250 300 cc. Gogsum ilk zamanlardaki gibi dolu taş gibi değil hıc kendiliğinden sütüm akmıyor. Sütüm oğluma bi ögununde yeterli mi yetersiz mı geldiğini anlayamıyorum zayıflamasından da korktuğum için biberonda veriyorum acaba diyorum sagip biberonla mi beslesem hep hem uzun sureli sağarım hem ne kadar ictiginden emin olurum.Bide ailemden de uzağım yalnızım hiç kimsem yok akıl verecek. Bezlerine bakayım diyorum ama zaten biberonnda verdiğim için bezlerinden anlayamıyorum. Mesela çok uyuyor kafaya takıyorum acaba premature diye mi çok uyuyor. Hastaneden çıkarken 2160 di şimdi 10 günde 2650 oldu ama biberonla da destekledim eopretein ile ben sadece göğsümun yeterli geldiğini anlasam biberonu da kesicem.