Cimbomlu190553 2 yaşına gelen bebeğinizi sütten nasıl kestiniz.Gece onun icin sürekli uyanıyo aşırı bağlı.yemek yemiyo onu istiyo.sürekli onunla uyuyo.nasil alıştırabilirim kendi kendine uyumaya. Konuşuyorum meme aciyo süt bitti diyorum daha cok ağlıyo.tahin sürdüm mendille sildi.7/24 memede. Çok da üzülüyorum bidaha ömrü boyunca ememeyecek ama gun gectikce daha da bağlanıyo. Bu psikolojiyle nasıl yasycam ben☹☹☹☹☹☹🥺🥺😭
Mervea Cimbomlu190553 ben sirke sürdüm ağIna bile almadı burda oludum sabır taşıda çok işe yarıyormuş
Mehha Aynı bağımlılıkta olan bebeğime zamanla bıraktırmak istiyordum ama maalesef daha da arttı emmesi. Bende limon sürdüm. İlk almadı, biraz zaman geçince tekrar istedi ve yine sürdüm. Bir günde bıraktı ve günde en az 30 kez uğradığı memeye bir daha dönüp bakmadı. Psikolojisi ne yönde etkilendi diye takip ettim bir süre ama hiç sıkıntı yaşamadık. Benden öneri canım, kararlı olman lazım. 😉
Brlhly Mehha gece nasıl oluyo peki kızım genelde memede uyur ve inek sütü içmiyo gece nasıl beslicem bende Burda karar verip bıraktırcam diyodum ama şimdi iğneleri var diye de kıyamıyorum bide memeden mahrum olmasın diye 23 aylık olmak üzereyiz ve yediği tek şey çorba kahvaltı asla yok bende yemediği için şikayetçiyim yoksa emmesi biyandan güzel bir duygu çok hoşuma gidiyo ama acı da çekiyorum işte annelik 🤦🏻♀️
Sblylmz 25 aylık benim kızım da. Kademeli bıraktırmaya başladım ben de. Çok fazla emmeye başlamıştı aslında ben durumdan şikayetçi değildim ama yemek yemek istemiyordu artık. 1 haftadır gündüz emmesini bıraktık hiç vermiyorum ta ki gece yatana kadar. Tabi çok zorladığı oluyor ama dikkatini dağıtıyorum oyunla ya da bazen ağlıyor anlatıyorum sadece gece emebiliriz artık dinlenecek meme diyorum gelip ellemek istiyor biraz mızmızlanıyor ama 1 haftada ufak ufak kabullenmeye başladı. Gündüzü tamamen unutunca geceyi kesicem ki emerek uyuyan bi çocuk en zoru da o olacak sanırım ama çok sevdiği memeden onu bi anda koparmaya içim el vermedi güzel ayrılsın istedim herkesin fikrine saygılıyım bu da benim yöntemim umarım kolayca atlatırız :)
Uzunkirpik1728 Sblylmz Ayy aynı durumdaymışız. İnşaAllah kolaylıkla atlatırsınız. Gelişmelerinizi buraya aktarır mısınız lütfen benim kızım daha 16,5 aylık ama şimdiden düşünüyorum sütten kesme nasıl olacak acaba diye çünkü benimde kızım emerek uyuyor. Lütfen sürecin nasıl ilerlediğini bizimlede paylaşır mısınız🙃
Mehha Brlhly Annelik işte ama inanın yeterince emmiş. Emmeye güvendiği için bizimde yemede sıkıntısı vardı. Bırakınca bir iki gün yine az yedi ama şimdi düzeni tam oturdu meyvesinden çorbasına yiyor. Öyle çook yiyor diyemem ama mesela kahvaltıda yaptığım bir yumurtadan olan omletin yarısını yiyordu, şimdi ise tamamını yiyor. Gece beslenmesi ise bırakmada ilk gece kalktığında yine limon sürdüm ve emmesi. Daha sonraki 4 5 gece su takviyesi yaptım ve şu anda hiç kalkmıyor diyebilirim. Uyansada meme istemiyor bana sarılıp yine uykuya dalıyor. Bende o dalınca yine yatağına koyuyorum. İnanın ona kötülük yapmıyorsunuz, kararlı olursanız gerisi gelir siz bile şaşıracaksınız. Çünkü birey oluyorlar artık. kızımda çok bağımlıydı hayatta bırakmaz gözüyle bakıyordum ama oldu. Darısı başınıza.
Mrvdmrhn 2 gun oldu henuz keseli arada bir gelip dokunuyor seviyor . Biraktirmak zor olcak diye dusundum cunku surekli gelip emiyordu fakat gogsumde en ufak birsey gorunce yaklasmadigini farkettim . birde gogsumu sknca gelen sutu gorunce tiksindi bir daha yaklasmadi . Suanlik biraktik aramiyoruz cok sukur hatta emzirmeyi kestik daha cok yemek yemeye basladik ve aramizdaki bag dahada sevimli olmaya basladi geliyor kokluyor opuyor seviyor :) guzel bir surec insallah kolaylikla biraktirirsiniz sizde
Cngzhn Bes dkda bir memede,mincikliyo ,kahve gibi yudum yudum aliyo ,memeler surekli acik olcak,emerek uyuyor.Belki de gunde kirk kez memede,ben de artk kesmek istyorm ama daha 16aylik ble degl,surec uzarsa daha da zorlasmssindan korkuyorm…
Brlhly Mehha valla rahatladım bir nebzede olsa dediğim gibi şu iğneleri bir bitsin baslıycam hayırlısıyla çünkü çok zor artık ben zaten oturamıyorjmn onun sayesinde beni oturuyo görsün hemen tepemde uykularım 2 senedir bölük pörcük kahvaltıda yine çorba içirdim napim aç kalmasın derdiyle gece gündüz çorba bizim yemeğimiz sadece bugün farklı bir çorba yapıcam eminim yine zorlucak beni ama video ile yiyo ne yazıkki az da olsa yemesi beni rahatlatır teşekkür ederim tekrardan bilgileriniz için
Sblylmz Uzunkirpik1728 Tabi ki yazarım süreci ama şu an bile gündüzü kabullendi emmek istiyor ama söylemiyor sadece eziyet ediyor her şeye nazlanıyor dokuncam diyor mesela dokunuyor asla ağzına götürmüyor emmemesi gerektiğini öğrendi bu onu çok üzüyor ama memeye yapışmıyor. Süreçten haberdar ederim :)