elizitosunannesi Bugün doğumun 4. Günü ve dikişimde şişlik var, doktor kuru tut dedi, pansuman vermedi, hap şeklinde enfeksiyon ilacı yazdı. Ama tuvalete çıktığımda suyla temizleyince çok yanıyor birkaç seferdir, bu durumu yaşayan var mı ?bir de şişkin dikiş yeri.
UmeyrBeram elizitosunannesi suyla yapman doğru değil sızlıyorsa enfeksiyon da olmuş olabilir 1 litre suya ama hazır su olsun musluk suyu olmasn batikon dok ve o batikonla her tuvalaet sonrası pasuman yap doktorum bana öyle söylemişti hastanede batikonlu su vermislerdi bende anlattgm gibi10 gün kadar uyguladım iyi oldu hiç sizim olmadı ki batikonlu su erken iyileştiriyor.
Sibebstl elizitosunannesi iltihap kapmış olabilir benim de doğum yapalı 10 gün oldu ilk 3 gün bişey yoktu sonra iltihap kapmış antibiyotik verdi bide krem batikonla pansuman yapıp krem sürüyorum biraz iyi geldi çok dikkat et bol bol dinen ev işi falan yapma dikişlerin de açılma olmasın doktorum bana bol bol dinlenmemi söyledi
Halime_Ciner01 elizitosunannesi enfeksiyon kapmış olabilir şişlik varsa bende yeni doğum yaptım 12 gün oldu ağrılarım fazla pansuman bana da yap demedi doktorum
Burcukaramert Bana da doktorum sebametin bir jelini verdi bugün bir aylık olduk ve benim 2 hafta bile sürmedi hemen iyileşti tavsiye ederim duştayken yıkuyorsunuz o jelle rahatlatılıyor
Prensannesi28 elizitosunannesi 55. Gün geçti dikişlerim hiç bir şey fayda etmedi ne krem ne bişey kocamn kocaman da şişiyordu. En son banyodan sonra batikon sürüp saç kurutma ile kuruttum sabah kalktım tamamen geçmişti boşuna çekmişim 2 ay
Hafsa-mina elizitosunannesi Şişlik zaten oluyor canım normal o dikiliyor orası yani bi zahmet Şiş olsun geçiyor zamanla
a_dilo elizitosunannesi Gözünüz aydın.Allah bebeğinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.🙏Kızım gelirken yırtık oluşmuştu bende.Doğum esnasında doktorun yaptığı perine masajı ve dikişlerimden dolayı ilk iki hafta çok zorlanmıştım.Endişe etmeyin normal şişlikte olur morlukta.Ama siz her gün ılık duş alıp güzelce kurutmaya bakın.Hatta mümkünse her tuvalet sonrası yıkayıp kurulayın.Doktorum bana anestol ve hametan yazmıştı sabah akşam karıştırıp sürüyordum beter bir durumdaydım bunlara dikkat ederek iki haftada toparladım.Geçmiş olsun.
Arasannesi elizitosunannesi batikonla temızlemenız hem hijyen açısından hem de ıyılesmesını hızlandırdıgı için ıyı olur.pamuga döküp tampon hareketlerıyle temızleyın.her tuvaletten sonra suyla yıkayıp batıkonlayın ve gerekırse kurutma makınasıyla kurutun kuru kalsın nemlendıkce geç ıyılesır
BusraBaran elizitosunannesi ben doğum yapalı iki ay oldu ama öyle sikayetim olmadı krem vermedilermi sana
elizitosunannesi BusraBaran hayır infex enfeksiyon hapı ve parol verdi, dikişi kuru tut dedi sadece, ama her tuvalet sonrası suyla temas edince çok sızlıyor
Emhaesku Bende de aynı problem olmuştu doğum yapalı 45 gün oldu Hindistan cevizi yağı kullandım hem yumuşattı hemde şişlik indi alerji gibi bir durum yok ise kullanmanızı tavsiye ederim 🌼
ilayda_34 elizitosunannesi 8 ay oluyor normal doğum yapalı benimde şişliğim vardı çok hafif doğumdan çıkınca buz tedavisi uygulandı şişme olmasın diye ve geçti
Gulay55 Valla o dikişler bende cok vardı idrarımı yaptıgım da soguk suyla su tutardım kurulardım ve batıkon dökerim dikişlerime çok şükür bise kalmadı temmuz sıcaklarıydı bıde
Hsrt54 elizitosunannesi aynı şeyi yaşadım 1 ay çektim o dikişten kontrole gittigimde dikisin atmiş dedi doktor. Batikon sprey verdi onla ferahliyodum oturamiyodum resmen. Cok sukur iyilestim ama tek nokta o dikiş yerim halâ acıyo 6 ay oldu dogum yapali. Temiz ve kuru tutun doktora sorup batikon kullanabilirsin birde krem vermisti bana ondan sonra ferahladim biraz.. cok gecnis olsun
BusraBaran elizitosunannesi ben enfeksiyon hapını kullanmadim attım sadece parol plus ve fito adlı bı krem yazdilar eczaneden fito krem al her akşam yatmadan önce bir kez sur.. ben dikişler geçene kadar altıma su vurmadim peceteyle bastirmadan kuruladim duşa girdigin zaman da bacaklarin kapalı yap dusunu bana dua edeceksin