Esoesma Merhaba. Ücretsiz aşılar dışında hangi aşıları yaptırdınız? Doktorumuz bir inceleyin dedi ama hangileri acil değil araştırmadım daha.
Adedul Esoesma 3. Ayda rota yaptırdım. 5. Ayda tekrarı olacak. Menenjitte özel aşı onu da zamanı gelincr yaptırıcam. Hepsi kritik bence
Alpisim0405 Esoesma rotavitus ve menenjit aşısı yaptırdım . Menenjit çok önemli bence mutlaka yaptırın.
Cimbm Adedul ücretleri nekadar acaba bilginiz varmı bnde yaptirmak istiyorum ve hangi aylarda yapılıyor farkedermi
Esoesma Adedul önemlidir muhakkak ama neden özel yaptırılıyor merak ettim. Acaba ticarete mi dönüştürüldü çok gerekli değil mi diye ama tabi kapsamlı araştırmadan bir sorayım dedim size.
M-V-S868820 Adedul benim oğlum da 3 aylık bugun hemşire rota aşısı tavsiye ederim dedi kime sorsam etrafımda biz bilmiyoruz yaptırmadık diyolar eşimde kimse yaptırmamış belki zararı olur diyo
Adedul Cimbm bende rotarix yaptırdım 310 lira. 2 doz uygulanıyor 8 hafta arayla ama ilk dozu 3,5 aylığı geçmeden yaptırmak gerekiyor. 6. Ayda tüm dozlar bitmeliymiş. 6 haftadan da büyük olmalı bebeğiniz. Doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.
Adedul Esoesma devlet rota ve menenjit aşısınıda diğer aşılar gibi kapsamına almak istiyor ama bütçe sebebiyle 2020 de de sağlık bakanlığı kapsamına alınmadı. Yani tamamen bütçesel. Ağır geçen hastalıklar oldupu için yaptırmak kritik. Şu an malesef kendisi karşılayabilen aileler yaptırıyor.
Deniz__1509 Esoesma bizim doktorumuzun dediğini aktarıyorum. “Çok önemli aşılar. Ücretsiz olması için aşı firması ile anlaşmaya çalışıldı. Ücrette anlaşamadı sağlık bakanlığı ile aşı firması.” Dedi. Belki sorunuzun yanıtı olur 💐😝
karabocuk Adedul haklisiniz. Keske yaslilar ve cocuklarla alakali seylere diyanete butce ayirdigimiz kadar ayirabilsek. Cakistigim okulda aylarca rota virusunden hastanede tedavi goren cocuklar oluyor. Bu ay rota asisi yaptirdim doktora muayene para verdim ayrica menenjit asisini recete ettirmek icin yine muayene parasi verdim. Ve menenjit asisini aldim. Nerdeyse binlik olduk. Allaha sukur yaptirabiliyoruz ama insana agir geliyor parasal olarak zorluyor
Ebruu58 Ayda rota ve menenjit aşısına başladık 7. Aylık olduk rotanın 3. Dozunu ve menenjitin nimenrix olanının 1. Dozu vuruldu bugün 3. Ve 5. Ayda bexero vurulmuştu
paputmoms Esoesma bizim 3.ayda rotavirüs vardı yaptırdık 5.aya girdik karantinada olduğumuz için maalesef bu hafta kaldı inşAllah ikinci dozu zamanı dolmadan yaparız ya yoksa 1.dozun da çok Bi anlamı olmayacak maalesef ki 😔😔😔
duzenlianne paputmoms merhaba bizde ilk dozumuzda karantinadaydık aşıyı birine aldırıp evde kendim verdim.2. Dozda da gidemedim yine alıp kendim verdim. Agız yoluyla alındıgı için cok kolay zaten kendi enjektörlü direk sıkıyorsunuz yanıma çay kaşıgı da aldım kenardan akınca tekrar verdim agZına
karabocuk Esoesma rota asisi yaptirdim. 3. Ve 5. Aylarda yaptirdim. Birde meningokok denen menenjit dozlarina basladik. 6. Ayda bir tane yaptirdim ama daha yapilacak dozlar var.