Nilinannesiii
Merve6475
Beslenmemizi 3 ana 3 ara öğün olarak düzenliyoruz. Ve 4 fincan da çayımız olacak. Süt artırımı ve süt kalitesi artırımı için birkaç tarif yollayacağım size, ara öğünlerde tüketmeniz için. (İncir uyutması, yulaf lapası, yoğurtlu kür, kuru dut suyu) çayımız da 1 tatlı kaşığı rezene, 1 tutam kuru ısırgan otu, 1 çay kaşığı anason, isteğe bağlı papatya da eklenebilir, kimyon. Kahvaltıda ortalama bir kibrit kutusu kadar tahin helvası, yemeklerin yanında bol bol yeşillik(maydanoz hariç) haftada iki yada üç bulgur pilavı, kısır, bulgur köftesi gibi bulgurlu tarifler. Ve en en en önemlisi BOL BOL SU. Ciddi anlamda bol su. Ortalama 3,5-4 lt. Kuru dut suyu (tarif edeceğim)
İncir uyutması ; 5 adet incir kaynar suyu bir kaba koyup incirleri içine atıyoruz ortalama 1 saat. Sonra iki su bardağı yoğurt mayalama sıcaklığında süte incirlerşmizi atıyoruz ve bzztt blendırdan geçiriyoruz. Kaplara paylaştırıyoruz ( ben kahve kupalarına koyuyorum) İki saat oda sıcaklığında üstünü kapatın mayalansın. Sonra dolaba kaldırın. Günde ½ tüketilebilir.
Yulaf lapası ; (ben kahvaltıda tercih ediyorum) 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi, üstünü iki parmak geçecek kadar sütle bi tencereye alalım. İçine tatlandırmak için bal koyabilirsiniz. Kakao yada tarçın da yakışıyor. Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca iki üç dakika daha karıştırıp kapatıp kaseye alıyoruz. İster sıcak, ister dolaba kaldırıp ılık/soğuk tüketebilirsiniz.
Yoğurtlu kür(en basit tarif) bir kase yoğurt içine 1 tatlı kaşığı çörek otu. Genellikle gece yatmadan önce tercih edilebilir, uykuya dalmayı da kolaylaştırır.
Kuru dut suyu ; bir avuç kuru dut ortalama 1 litrelik şişe yada sürahiye koyup içine kaynar su döküyoruz. Soğuduğunda içilebilir. Ben genelde gece yapıp ertesi gün, gün içinde tüketiyorum
Bol su tüket