Minikuzu Merhaba hanımlar bal kabağı vermek istiyorum bebeğime ama nasıl yapacam bilmiyorum tarif verebilir misiniz?
Giraysmom20 Minikuzu 6. Aydan beri yiyor bizim kuzu ben meyve pürelerine karıştırıyorum yada çeşitli sebzelerle haşlayıp yediriyorum 😊 bazende irmikli muhallebinin içine elmayla koyup veriyorum 😊
Elifffyvz- Minikuzu kabuğunu soyup haşlayıp çatalla eziyorum.bi tane cennet hurmasını da cam rendeden geçirip balkabağına ekliyorum.bu şekilde de yiyo.ya da ayrı bir yerde biraz suyla irmik pişirip bu karışımı içine döküyorum öyle de yiyo.pekmez de ekleyebilirsinz mesela 🤗
Giraysmom20 Minikuzu aynen kabuğunu soyup haşlıyorum çatalla eziyorum, tamamen püre haline getirmemeye çalışıyorum ki pütürlü yesin diye 😊
Deletedmom9 Minikuzu Çorbasını ve muhallebisini yapardım. İnternette çok güzel tarifler var bakabilirsiniz çokta faydalı.
CankizimRavzam Minikuzu benim kıza ben bal kabağı normal kabak 1 kasıkta pirinç haşlayıp ezip verdim çok sevdi bide bu uygulamanın blog kısmında tarif dünyası var orda da var güzel tarifler
Deletedmom9 CankizimRavzam Bir iki küp bal kabağını 1 yemek kaşığı irmik 1 bardak suyla haşlıyorum. Ya çatalla ezin yada blender yapın içine az pekmez biraz da fındık içi koyuyorum.
Ebruea Minikuzu ben ilikli kemik suyu balkabağı havuç soğan sarımsak pişiriyorum blenderdan geçiriyorum çorba oluyor ☺️
Woody Minikuzu dilimleyip buzluga attım ben. Şehriye ile 1 dilim balkabagı koyuyorum suya. Biraz da kavurup attıgım kıyma var. Ondan ekliyorum. Şehriye yumuşuyor, balkabagı da dagılacak kıvama geliyor Ağzını şapırdatarak yiyor 😀😀
Elifmoms Minikuzu balkabagı havuç soğan sarımsak kemik suyu ile çorba yapabilirsiniz. 1 yk yulaf/irmik 1 çay bardagı su pişirip balkabagını buharda haşlayıp bir tutam tarçın elma/armut/şeftali/muz gibi meyvelerle hepsini blendır edip muhallebi yapabilirsiniz.